Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2015,
7.48

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tour de France Tour de France London

Torek, 29. 9. 2015, 7.48

1 leto, 9 mesecev

London zaradi previsokega finančnega vložka ne bo gostil začetka Toura 2017

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je bil London lani uspešno prizorišče ene od etap francoskega Toura, pa prestižne kolesarske dirke v Londonu leta 2017 ne bo.

Vodstvo londonskega podjetja za javni promet je sporočilo, da se niso odločili za tretje sodelovanje s prireditelji dirke po letih 2007 in 2014. V Londonu so leta 2007 izvedli štart dirke po Franciji, lani pa je bil tam konec tretje etape, ki se je začela v Leedsu.

Toda Leon Daniels, direktor londonskega transportnega podjetja, je sporočil, da so se tik pred podpisom nove pogodbe umaknili iz projekta za leto 2017. "Zelo smo uživali v izvedbah Toura v letih 2007 in 2014. Na obeh je bilo ogromno gledalcev, London se je pokazal kot vzorno kolesarsko mesto. Toda vedno smo poudarjali, da je vrnitev Toura povezana s financami, pri tem pa moramo včasih sprejemati težke odločitve. Žal smo se odločili, da štarta Toura leta 2017 ne bomo gostili," je dejal Daniels.

Podjetje je takšno odločitev bržčas sprejelo v dogovoru z mestnimi oblastmi, ki krčijo stroške javnega prevoza. Zadnja izvedba Toura v Veliki Britaniji naj bi stala 27 milijonov funtov (38.5 milijona evrov), londonsko podjetje za javni prevoz pa je prispevalo šest milijonov (8.5 milijona evrov).

Bo čast pripadla Edinburghu in Manchestru?

Edinburgh in Manchester sta ob Londonu prav tako pokazala zanimanje za izvedbo začetka dirke, francoski prireditelji pa so zaradi dobrih izkušenj pripravljeni ponoviti štart dirke na Otoku.

V letošnji izvedbi Toura je čast prvih etap sicer pripadla Nizozemski in Belgiji, dirka pa se je začela v Utrechtu. Prihodnje leto se bo Tour na štartu spet vrnil domov, začetek dirke bo blizu znanega turističnega magneta na meji med Normandijo in Bretanijo, otočka Mont St. Michel, povezanega s celino.

Ne spreglejte