Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
19.19

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dirka po Franciji Europcar Cofidis

Torek, 19. 2. 2013, 19.19

2 leti, 9 mesecev

Le tri ekipe s povabilom na dirko po Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Christian Prudhomme, direktor kolesarske dirke po Franciji, je za Francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da bo na letošnjo dirko povabil le tri ekipe. 19 jih ima že zagotovljen nastop.

Med 29. junijem in 21. julijem bo namreč na sporedu jubilejna 100. kolesarska dirka po Franciji. Včeraj je Mednarodna kolesarska zveza objavila, da bo letos 19 ekip nastopalo s Pro Team licenco. Ker na tritedenskih dirkah ekipe nastopajo z devetimi kolesarji in ker pravila Mednarodne kolesarske zveze ne dovoljujejo, da bi bilo na dirki več kot 200 kolesarjev, lahko organizatorji na svojo dirko letos povabijo le tri ekipe. "Na dirki po Franciji bodo nastopili kolesarji dvaindvajsetih ekip," je dejal Prudhomme, ki je že pred časom podelil vabila za dirko Pariz-Nica in Criterium du Dauphine. Na obeh omenjenih dirkah bodo lahko nastopili tudi kolesarji Katjuše, kar pomeni, da bodo na njih nastopili kolesarji triindvajsetih ekip. A na omenjenih dveh dirkah nastopijo ekipe z osmimi kolesarji, kar pomeni, da jih bo na štartu 184. Povabilo za nastop na dirki Pariz-Nica so dobile francoske ekipe Cofidis, Europcar in Sojasun ter novoustanovljena švicarska ekipa IAM Cycling. Na dirki Criterium du Dauphine pa bodo s povabilom organizatorja nastopile ekipe Europcar, Cofidis, Bretagne-Seche in nemška ekipa NetApp-Endura. Član slednje je tudi Slovenec Blaž Jarc. Dirka Pariz-Nica bo na sporedu med 3. in 10. marcem, dirka Criterium du Dauphine pa med 2. in 9. junijem.

Na dirki po Franciji so lani s povabilom nastopile ekipe Europcar, Cofidis, Saur-Sojasun (letos Sojasun) in Argos-Shimano. Slednja ima letos Pro Team licenco in že zagotovljen nastop. Tudi letos lahko pričakujemo, da bodo dragoceno vabilo za nastop prejele francoske ekipe Europcar, Cofidis in Sojasun. Ni pa še znano kaj bo z dirko po Italiji katere organizatorji so že podelili vabilo štirim ekipam. Najmanj vroče krvi bo, če bo Mednarodna kolesarska zveza organizatorjem (RCS Sport) dovolila, da na dirki nastopi 23 ekip oz. 207 kolesarjev. Vabila za nastop na dirki po Italiji so prejele ekipe Androni Giocattoli (Ita), Bardiani Valvole-CSF Inox (Ita), Colombia (Kol) in Vini Fantini (Ita).

Ne spreglejte