Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2012,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Kump

Petek, 4. 5. 2012, 20.32

8 let

Kumpu etapa in rumena majica vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kolesar Marko Kump je zmagovalec 1. etape 47. kolesarske dirke Szlakiem Grodow Piastowskich (2.1) in nosilec rumene majice vodilnega.

Na dirki prve kategorije Mednarodne kolesarske zveze, slovenske barve zastopajo kolesarji ekipe Adria Mobil in Jure Golčer, ki nastopa za avstrijsko ekipo Tirol. Že na tridesetem kilometru 162 kilometrov dolge uvodne etape je glavnina dovolila pobeg dvema kolesarjema. Luca Dodi (Idea) in Rene Hooghiemster (NSP-Ghost) sta si hitro prikolesarila 9 minut prednosti pred glavnino. Petintrideset kilometrov do cilja je bil na sporedu zadnji vzpon v etapi, na katerem so silovito napadli kolesarji ekipe Adria Mobil. V ospredju je ostala skupina petindvajsetih kolesarjev, med katerimi je bilo tudi šest članov ekipe Adria Mobil. Tako v ospredju kot v glavnini ni bilo popolne sloge in ubežniki so bili 10 kilometrov do cilja ujeti. Hooghiemster je bil ujet kilometer pozneje, medtem ko je bil Dodi ujet le 200 metrov do cilja. A prehitela sta ga le dva kolesarja.

Etapne zmage se je veselil Marko Kump, ki je tudi oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku dirke. ''Ekipa mi je odlično pripravila teren za ciljni šprint, ki je bil zelo zahteven, saj se je tlakovana trasa vzpenjala vse do ciljne črte. Nisem imel težkega dela saj sem se držal zavetrja Rogine, ki je poznal vhod v cilj iz prejšnjih nastopov na dirki. Sam sem le še nadaljeval njegovo delo in slavil etapno zmago. Zasluge za zmago lahko pripišemo vsem članom ekipe,'' je po zmagoslavju za Sportal povedal Kump. V soboto bosta na dirki na sporedu dve etapi. Dopoldne kolesarje čaka 30 kilometrov dolg posamičen kronometer, medtem ko bo popoldne na sporedu 77 kilometrov dolga etapa. Dirka, na kateri je lani zmagal Slovenec Robert Vrečer, se bo končala v nedeljo s 154 kilometrov dolgo etapo.

Ne spreglejte