Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2013,
15.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marko Kump

Četrtek, 28. 2. 2013, 15.58

8 let

Kump na dirki Trije dnevi zahodne Flandrije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Marko Kump bo edini Slovenec, ki bo nastopil na 67. kolesarski dirki Trije dnevi zahodne Flandrije (2.1). Lansko zmago na dirki bo branil Begijec Julien Vermote.

Kump, ki je član danske ekipe Saxo-Tinkoff, bo imel eno redkih priložnosti, da bo lahko dirkal na svoj rezultat. Na dirki prve kategorije bo na sporedu prolog in dve etapi. Prav prolog je tisti, ki bo med najboljšimi povzročil razliko in določil, kdo vse se lahko bori za zmago v skupnem seštevku dirke. A za to, da bo lahko dirkal zase, bo moral Kump odlično opraviti že z uvodnim, 7 kilometrov dolgim prologom.

"Vse bo odvisno od tega, kako bom nastopil na uvodnem prologu. Slednji me nekoliko skrbi, a bom dal vse od sebe. Komaj že čakam, da se dirka prične, saj se veselim dirk v Belgiji. Včeraj smo zaključili skupne priprave na Sardiniji. V sedmih dneh nas je spremljal sneg, dež, veter in mraz. Vseeno smo opravili ves planiran trening in sem zelo zadovoljen. Noge se že kar dobro vrtijo," je na poti v Belgijo za Sportal povedal Kump.

Kump, ki ima z ekipo Saxo-Tinkoff enoletno pogodbo, je za spletno stran ekipe spregovoril tudi o nedavnem nastopu na dirki po Katarju in dirki po Omanu. "Za menoj sta dve dirki v dresu ekipe Saxo-Tinkoff. Tako kot večina kolesarjev, ki nastopa v tem dresu, sem tudi jaz dolgo časa sanjal o tem. Zato verjamem, da večina bralcev razume, kako se počutim. Na dirki po Katarju sem imel nalogo, da v zaključkih etap v ospredju pomagam Bennatiju in Cantwellu. Menim, da sem dobro opravil delo. Na dirki po Omanu sem imel podobno nalogo, le da sem pomagal Contadorju in ostalim članom ekipe pred pričetkom odločilnih vzponov," je med drugim dejal Kump, ki je med drugim tudi dejal, da je Alberto Contador velik človek, odličen moštveni kolega in pravi bojevnik na dirki.

Na dirki, ki ima polno in originalno ime Driedaagse van West Vlaanderen-Johan Museeuw Classics, bodo nastopili kolesarji petindvajsetih ekip. Od tega jih ima devet Pro Team licenco. Mark Cavendish, Niki Terpstra, Stijn Devolder, Jesse Sergent, Tiago Machado, Hayden Roulston, Jurgen Van De Walle, Patrick Gretcsh, Reinardt Janse Van Rensburg, Mikhail Ignatiev, Yohann Gene, Gerald Ciolek in Nico Eeckhout je samo nekaj imen kolesarjev, ki bodo v času dirke najbolj na očeh. Trasa prologa je ravna. V prvi etapi bosta na sporedu dva vzpona (Tiegemberg in Holstraat), v drugi etapi pa sedem klancev (Goeberg, Zwarte berg, Rodeberg, Monteberg, Kemmelberg, Keiberg in Ruidenberg). Slednja bo tudi najbolj zahtevna etapa na dirki.

Ne spreglejte