Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 9. 2024,
16.17

Osveženo pred

2 uri, 54 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

Luka Mezgec Olav Kooij

Nedelja, 8. 9. 2024, 16.17

2 uri, 54 minut

Bemer Cyclassics

Kooiju sprinterska klasika po Hamburgu, Mezgec v vlogi pomočnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Olav Kooij | Olav Kooij je zmagovalec sprinterske klasike v Bremnu. | Foto Guliverimage

Olav Kooij je zmagovalec sprinterske klasike v Bremnu.

Foto: Guliverimage

Nizozemski kolesar Olav Kooij (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec enodnevne klasike Bemer Cyclassics v Hamburgu (177,5 km), ki spada v svetovno serijo kolesarstva. Ugnal je Italijana Jonathana Milana in Eritrejca Biniama Girmaya. Na dirki je nastopil tudi slovenski as Luka Mezgec, ki je bil pomočnik Avstralca Caleba Ewana in zato ni posegel po visokih mestih.

Izjemni sprinterski spopad, v Nemčiji so manjkali le redki specialisti za ravninske trase, je na koncu dobil 22-letni Kooij. Slavil je 36. zmago v karieri in osmo letos.

Kooij je hitro začel sprint, a na koncu za las ugnal Milana (Lidl-Trek), sicer najboljšega sprinterja na dirki po Italiji, ki je bil v končnici sprva nekoliko zaprt. Tretje mesto je pripadlo Girmayu (Intermarche-Wanty), ki je bil najboljši po seštevku točk na Tour de Franceu. Nekoliko razočaran je bil s sedmim mestom Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck).

Na dirki je nastopil tudi Slovenec Luka Mezgec (Jayco AlUla), ki je bil predviden kot pomočnik Avstralcu Calebu Ewanu. Toda ta se kot že celotno sezono ni znašel in ni bil v igri za zmago. Mezgec je zasedel 92. mesto.

Naslednja preizkušnja v svetovni seriji bo 13. septembra velika nagrada Quebeca v Kanadi, kjer se bo v tekmovalni pogon vrnil tudi prvi kolesar sveta Slovenec Tadej Pogačar.

Results powered by FirstCycling.com

Preberite še:

Marc Hirschi
Sportal Hirschiju še druga zaporedna enodnevna klasika
Ne spreglejte