Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 2. 2021,
17.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tim Wellens

Nedelja, 7. 2. 2021, 17.25

3 leta, 2 meseca

Kolesarska dirka Etoile de Besseges s številnimi velikimi imeni pripadla Wellensu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tim Wellens | Tim Wellens je osvojil dirko Etoile de Besseges. | Foto Luis Angel Gomez ©PHOTOGOMEZSPORT2020

Tim Wellens je osvojil dirko Etoile de Besseges.

Foto: Luis Angel Gomez ©PHOTOGOMEZSPORT2020

Belgijski kolesar Tim Wellens (Lotto Soudal) je skupni zmagovalec 51. dirke Etoile de Besseges. Preizkušnja sicer spada v najnižji profesionalni rang Mednarodne kolesarske zveze, a so nanjo številne ugledne ekipe poslale močno zasedbo pred pomembnejšimi dirkami v naslednjih tednih in mesecih.

Petdnevno preizkušnjo je po zaslugi uspešnega pobega v tretji etapi dobil Wellens. Slavil je 32. v karieri. V zadnji etapi, 10,7 kilometra dolgem kronometru, je prednost zadržal s četrtim mestom.

Zadnja etapa je pripadla svetovnemu prvaku v vožnji na čas, Italijanu Filippu Ganni. Član moštva Ineos Grenadiers je bil le eno od velikih imen na dirki, potem ko so pretekli teden odpovedali preizkušnjo po Valencii, na kateri je lani slavil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Na "zvezdi Bessegesa" so med drugim nastopili Egan Bernal, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas (vsi Ineos Grenadiers), Alberto Bettiol, Rigoberto Uran (oba EF Education-Nippo), Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo in številni drugi. Slovenskih predstavnikov ni bilo.

Prvo etapo je dobil Francoz Christophe Laporte (Cofidis), drugo Belgijec Timothy Dupont (Bingoal-Wallonie Bruxelles), tretjo Wellens, četrto pa prav tako po uspešnem pobegu zmagovalec današnjega kronometra Ganna.

V skupnem seštevku se je Wellensu najbolj približal Kwiatkowski (+ 0:53), tretji je bil član Bora-Hansgrohe Nemec Nils Politt (+ 0:59).

Prva dirka svetovne serije bo letos dirka po Združenih arabskih emiratih. Na njej se bo prvič predstavil tudi lanski zmagovalec Toura Pogačar. Luka Mezgec (Team BikeExchange) bo sezono začel na dirki po Almerii 14. februarja, tri dni prej bo prvič na cesti tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious) na štiridnevni dirki po Provansi.

Ne spreglejte