Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 9. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

BTC City Ljubljana svetovno prvenstvo

Petek, 15. 9. 2017, 18.39

6 let, 7 mesecev

Kolesarke BTC City Ljubljana sedme na SP v Bergnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
SP BTC City Ljubljana

Kolesarke slovenske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana so na svetovnem prvenstvu v Bergnu na Norveškem v ekipni vožnji na čas osvojile sedmo mesto. Prvakinje so postale članice nizozemskega Sunweba, druge so bile kolesarke nizozemskega Boelsa, tretje pa tekmovalke nemškega Cervela.

Nove prvakinje iz Sunweba in lanske prvakinje iz Boelsa je na koncu ločilo 12 sekund, Cervelo je zaostal 28 sekund, preostale ekipe so bile že precej bolj oddaljene. Ljubljančanke so bile od zmagovalk počasnejše za 3:46 minute.

Prirediteljem in kolesarjem gre vreme še naprej na roko, saj je uvodna disciplina 90. svetovnega prvenstva potekala v toplem in sončnem vremenu. Start ekipnega kronometra je bil v Ravnangerju in se je po 42,5 kilometra razgibanega terena končal na Festplassenu v središču Bergna.

SP BTC City Ljubljana | Foto:

Izenačile sedmo mesto iz Dohe

Kolesarske BTC City Ljubljane so kot prvotni cilj izpostavile uvrstitev v prvo deseterico, a se je izkazalo, da se je na startu pojavilo vsega devet ekip, zato so si za osnovni cilj postavile izboljšanje sedmega mesta z lanskega SP v Dohi.

To jim na koncu ni uspelo, saj so uvrstitev iz Dohe izenačile, a so bile na cilju zadovoljne. Od šesterice kolesark je do konca prišla peterica, za šestouvrščenim FDJ-em so zaostale 23 sekund.

Gorazd Penko je bil zadovoljen z videnim. | Foto: Gorazd Penko je bil zadovoljen z videnim. Penko: Perfektna vožnja glede na razpoložljiva orožja

Vodja ljubljanske zasedbe Gorazd Penko je za ekipni kronometer izbral Poljakinjo Eugenio Bujak, Nemko Corinno Lechner, Švedinjo Hanno Nilsson, Nizozemko Maaike Boogaard, z 19 leti in 24 dnevi daleč najmlajšo med vsemi kolesarkami današnje dirke, ter Slovenki Polono Batagelj in Uršo Pintar, ki je v zadnjem tednu zbolela, a vseeno nastopila.

"Tudi lani smo bili sedmi, okrog teh mest se vrtimo. Današnja vožnja je bila perfektna glede na orožja, ki jih imamo v ekipi. Proga je bila pisana na kožo našim lahkim tekmovalkam, a je treba na ravnini držati hitrost več kot 50 kilometrov na uro, kar je za lahke tekmovalke izredno težko. Pohvalil bi vse, od prve do zadnje," je bil zadovoljen Penko.

SP BTC City Ljubljana | Foto:

Živahno na trasi in ob njej

Kolesarke je celotno progo spodbujalo ogromno ljudi, kar je odličen obet za nadaljevanje prvenstva. Samo na dirki članov prihodnji teden prireditelji pričakujejo okrog 500 tisoč gledalcev.

"Že na startu se je zbralo ogromno ljudi. V primerjavi z lanskim letom je bilo vzdušje res zelo zelo dobro. Jaz sem zadovoljna, zelo vesela, zelo ponosna, da sem lahko na tem SP vozila s svojo ekipo," je bila dobre volje tudi Batageljeva.

"Nastopa smo si vse želele, zato smo se maksimalno potrudile. Tudi jaz, čeprav sem v zadnjem tednu zbolela. Odločila sem se, da bom ne glede na to od sebe dala maksimum. Uspelo nam je," pa je pripomnila Pintarjeva.

Ne spreglejte