Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 6. 2016,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Po Sloveniji

Sreda, 15. 6. 2016, 20.30

6 let, 6 mesecev

Priprave na 23. dirko Po Sloveniji

Ko v Postojni enkrat niso v ospredju zmajevi mladiči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Igor Turk Sky | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Parkirišče pred vstopom v Postojnsko jamo so danes zasedli tovornjaki, avtodomi in avtobusi šestih kolesarskih ekip najvišjega ranga, ki bodo prihodnje štiri dni obračali pedala na dirki Po Sloveniji. Dogajanje smo ujeli v foto in video-objektiv. Za ogled galerije kliknite na spodnjo fotografijo!

Dan pred 23. kolesarsko dirko Po Sloveniji je v Slovenijo pripotovalo že vseh 19 kolesarskih ekip (skupaj bo na dirki nastopilo 187 kolesarjev), ki so na štartni listi letošnje dirke.

Na njej je tudi 29 Slovencev, med njimi tudi sveži kralj korejskih cest Grega Bole (Nippo – Vini Fantini) in Jani Brajkovič, zmagovalec dirke Po Sloveniji iz leta 2012, ki se na cesto vrača po operaciji srca in ki bo tokrat zastopal barve slovenske reprezentance.

Prvo ime dirke je Britanec Mark Cavendish (Team Dimension Data), ki bo svojo eksplozivnost skušal unovčiti na prvi in zadnji etapi s ciljem v Kopru oziroma Novem mestu, dirko pa izkoristil kot pripravo na julijski Tour de France.

Mark Canedish stavi na šprinterski etapi, ki bosta na sporedu prvi in zadnji dan. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mark Canedish stavi na šprinterski etapi, ki bosta na sporedu prvi in zadnji dan. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolesarji vseh šestih ekip z licenco WorldTeam so nastanjeni v hotelu Jama v Postojni, medtem ko so preostali kolesarji razpršeni po preostalih delih Slovenije. Večina jih je v Ljubljani, kjer je jutri štart prve etape, in Novi Gorici, kjer se bo začela druga etapa.

Kolesarji (od leve proti desni:Elia Viviani, Mark Cavendish, Matej Mohorič in Jure Golčer), ki so svoje načrte razgnili na novinarski konferenci, so imeli zgolj pol ure časa, potem so jih čakala (pred)priprave na dirko Po Sloveniji. | Foto: Kolesarji (od leve proti desni:Elia Viviani, Mark Cavendish, Matej Mohorič in Jure Golčer), ki so svoje načrte razgnili na novinarski konferenci, so imeli zgolj pol ure časa, potem so jih čakala (pred)priprave na dirko Po Sloveniji.

Kot smo že poročali, je bila pred dirko na sporedu novinarska konferenca, na kateri so bili točno 30 minut na voljo štirje kolesarji. Matej Mohorič iz slovenske podružnice italijanske ekipe Lampre-Merida, Elia Viviani (Sky), Jure Golčer (Adria Mobil), ki je že dvakrat zmagal na največji profesionalni kolesarski dirki v Sloveniji, in že omenjeni Cavendish, ki kar ni mogel prehvaliti Slovenije. Pohvalo s fotografijo Predjamskega gradu je v popoldanskih urah objavil tudi na Instagramu, za ogled Postojnske jame, kjer se kalijo zmajevi mladiči, oziroma mladički človeške ribice, pa menda ni našel časa.


Kot na prost dan Gira

Na dan našega obiska je živžav na postojnskem parkirišču spominjal na tiste redke proste dneve tritedenskih etapnih dirk, ko je vse posvečeno regeneraciji. Koles, če se pošalimo, in kolesarjev. Pralo se je, pripravljalo kolesa, raztegovalo noge … Več izveste v zgornji fotogaleriji Matica Klanjška Veleja.

Popolanska malica je pripravljena! | Foto: Popolanska malica je pripravljena!

Ne spreglejte