Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
16.31

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Dirka od Tirenskega do Jadranskega morja Matej Mohorič Matej Mohorič Jan Polanc Jan Tratnik

Sobota, 16. 3. 2019, 16.31

5 let, 1 mesec

DIRKA TIRRENO-ADRIATICO, četrta ETAPA

Kazahstanec padal in zmagal, Roglič drugi v etapi in drugi skupno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Slovenski kolesar Primož Roglič je v četrti etapi dirke od Tirenskega do Jadranskega morja osvojil drugo mesto, pred njim je končal le Kazahstanec Aleksej Lucenko, ki je na zadnjih dveh spustih dvakrat padel, a na koncu prešprintal Rogliča, skupno vodilnega Britanca Adama Yatesa in Danca Jakoba Fuglsanga. Roglič je v skupnem seštevku drugi, le še sedem sekund za Yatesom.

Lucenko je prvič padel na spustu po prvem vzponu z I Capuccinija, takrat je pred zavojem zletel iz smeri, se od bankine spretno odbil in se rešil hujšega padca. Drugič je padel na dnu spusta, dober kilometer pred ciljem, ko je okusil trdoto asfalta, se hitro pobral in nadaljeval.

Roglič je sicer na I Capucciniju nekajkrat poskusil z napadom tako navkreber kot navzdol, odločilno razliko pa je skupaj z Yatesom in Fuglsangom naredil šest kilometrov pred ciljem. Čeprav se je na spustu zdelo, da ima Lucenko dovolj prednosti za mirnejši zaključek, ga je padec stal nekaj sekund, kar je trojica izkoristila. Bržčas je računala, da so dolg beg ter dva padca Kazahstancu pobrali vse moči, a je Lucenko junaško poskusil še zadnjič in po 221 kilometrih uspel v šprintu.

Vesel etapne zmage "res 'usranem' dnevu"

"V zadnjih 20 kilometrih sem dvakrat padel. Zaradi tega je bilo vse še težje. K sreči je bil za mano moštveni kolega Fuglsang. Res sem vesel, da sem prišel do etapne zmage po tem res 'usranem' dnevu. Dobil sem ogromno motivacije za nedeljo in klasike za tem," je v cilju razlagal obtolčeni kazahstanski prvak.

 

Jan Polanc (UAE Emirates) je bil 20. z zaostankom 44 sekund, Matej Mohorič (Bahrain-Merida) je na 23. mestu zaostal 55 sekund, Jan Tratnik (Bahrain-Merida) pa na 72. 13 minut in 30 sekund. Polanc je skupno 21., Mohorič 22. in tretji med mladimi kolesarji, Tratnik pa 70.

"Na zaključnem vzponu sem se obdržal ob Rogliču, ko je močno pospešil"

Po štirih etapah ima Yates sedem sekund prednosti pred Rogličem, ki je pridobil eno mesto. Tretji je Nizozemec Tom Dumoulin, ki zaostaja že 50 sekund.

"Etapa je bila polna ovir. Podobna je bila klasikam v Ardenih, gor in dol od prvega do zadnjega kilometra, z veliko zavoji in strmimi vzponi. Vedno smo bili ob pravem času na pravem mestu. Na zaključnem vzponu sem se obdržal ob Rogliču, ko je močno pospešil. Malo sem razočaran, ker nisem zmagal etape, to je uspelo danes najmočnejšemu," pa je dejal Yates.

Dirko je med današnjo etapo končal lanski zmagovalec dirke po Francije Valižan Geraint Thomas, ki je imel prebavne težave.

Nedeljska etapa med Colli al Metaurom in Recanati bo dolga 180 kilometrov, končala se bo s ciljnim vzponom.

V današnji kaotični etapi ni manjkalo padcev:

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Viviani premočan tudi za Sagana, Roglič zadržal skupno tretje mesto #video
Primož Roglič
Sportal Primož Roglič napredoval na tretje mesto
Primož Roglič
Sportal Rogličevi začeli z drugim mestom, Saganovi povozili neprevidnega pešca #video
Ne spreglejte