Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 3. 2021,
17.51

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Matej Mohorič Matej Mohorič Dirka po Kataloniji Lennard Kämna

Natisni članek

Petek, 26. 3. 2021, 17.51

3 leta, 4 mesece

Dirka po Kataloniji, peta etapa

Kämna dobil peto etapo po Kataloniji, Mohorič šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Lennard Kämna | Lennard Kämna je dobil peto etapo. | Foto Guliverimage

Lennard Kämna je dobil peto etapo.

Foto: Guliverimage

Nemški kolesar Lennard Kämna, član moštva Bora-Hansgrohe, je s pobegom slabih deset kilometrov pred ciljem dobil peto etapo dirke po Kataloniji. Drugo mesto po 201 kilometru od La Pobla de Segurja do Manrese je zasedel Kolumbijec Rigoberto Uran, tretje pa Španec Mikel Bizkarra. Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je bil šesti.

Šestindvajsetletni Kranjčan je bil med najbolj aktivnimi kolesarji na etapi. Že po dobrih 50 kilometrih je s Francozom Remijem Cavagno skočil v ospredje in hitro prišel do prednosti. V nadaljevanju sta se ubežnikoma pridružila še dva kolesarja in dobrih sto kilometrov pred ciljem je prednost pred glavnino narasla na slabe štiri minute.

Mohorič je bil med najbolj aktivnimi kolesarji na etapi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mohorič je bil med najbolj aktivnimi kolesarji na etapi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ubežniki z Mohoričem na čelu so pobeg končali približno 50 kilometrov pred Manreso, odločitev o zmagovalcu pa je padla sedem kilometrov pred ciljem, ko je iz skupine skočil Kämna in si v zaključnih kilometrih privozil 39 sekund prednosti pred drugouvrščenim, 44 pred skupino, v kateri je bil tudi Mohorič oziroma dve minuti pred glavnino. V njej se je varno skozi cilj pripeljal tudi vodilni v skupni razvrstitvi Britanec Adam Yates.

Njegova ekipa Ineos Grenadiers ima pred zadnjima dvema etapama priložnost za trojno slavje. Yates ima namreč 45 sekund prednosti pred moštvenim kolegom, Avstralcem Richiejem Portom, ter še štiri več pred Britancem Geraintom Thomasom.

V soboto je na sporedu razgibana etapa od Tarragone do Mataroja v dolžini 194 kilometrov, dirka po Kataloniji pa se bo zaključila v nedeljo v 133 kilometri po ulicah Barcelone.

Preberite še:

Dirka po Franciji simbolična
Sportal Leta 2023 se bo francoski Tour začel v Baskiji
Bora hansgrohe
Sportal Slaba novica za kolesarje Bora-hansgrohe
Esteban Chaves
Sportal Chaves najmočnejši v četrti etapi, Yates še naprej v vodstvu
Ne spreglejte