Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 3. 2023,
10.19

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Toskana Strade Bianche viralno konj Demi Vollering

Torek, 7. 3. 2023, 10.19

1 leto, 1 mesec

Kaj se je zgodilo s konjem, ki je zašel na dirko Strade Bianche? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Demi Vollering | Nizozemka Demi Vollering je pred zmago na dirki Strade Bianche imela bližnje srečanje s prestrašenim konjem, ki je zašel na traso dirke.  | Foto Guliverimage

Nizozemka Demi Vollering je pred zmago na dirki Strade Bianche imela bližnje srečanje s prestrašenim konjem, ki je zašel na traso dirke.

Foto: Guliverimage

Ženska izvedba letošnje kolesarske dirke Strade Bianche v Toskani je imela nepovabljenega gosta, prestrašenega konja, ki se je v kadru neposrednega prenosa ene najlepših dirk na kolesarskem koledarju pojavil v trenutku, ko se je nizozemska kolesarka Demi Vollering odlepila od skupine in začela lov za takrat vodilno Američanko Kristen Faulkner. Kaj se je pozneje zgodilo s plemenito živaljo?

Ženska izvedba kolesarske dirke Strade Bianche, ki zaradi trase, speljane po toskanskih gričkih in makadamskih odsekih, slovi kot ena najlepših na kolesarskem koledarju, je bila letos atraktivna v več pogledih. Ne samo zaradi izjemnega zaključka, v katerem sta se na glavnem trgu v Sieni – Piazzi del Campo – udarili moštveni kolegici iz ekipe SD Worx Demi Vollering in lanska zmagovalka Lotte Kopecky, ampak tudi zaradi konja, ki se je v zadnjem delu trase nenadoma znašel pred Volleringovo, poznejšo zmagovalko dirke, ki jo je odločil šele fotofiniš.

26-letna Nizozemka je z gesto opozorila na prisotnost konja, ta pa je po nekaj sto metrih galopiranja pred kolesarko obležal na tleh. Marsikoga je skrbelo, kakšno je stanje plemenite živali, ki se je očitno prestrašila hrupa helikopterja, ki je spremljal kolesarke, in se strgala z vrvi.

konj strade tamb | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

K sreči je z Zlatano, tako je ime prestrašenemu konju, vse v redu, je že nekaj ur po dirki na družbenem omrežju Facebook napisala njena lastnica. "Zlatana je dobro, opravičujem se za upad na Strade Bianche. Nekaj dni antibiotikov, veliko strahu, a na koncu se je vse dobro končalo," je lastnica konja zapisala na družbenih omrežjih.

Preberite še:

Tom Pidcock
Sportal Mladi Britanec osvojil Strade Bianche, Mohorič šesti
Tadej Pogačar Primož Roglič
Sportal Pogačar po nove zmage, Roglič začenja sezono, Mohorič na belih cestah
Ne spreglejte