Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
20.43

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

Natisni članek

Remco Evenepoel nesreča nesreča Dirka po Poljski Dylan Groenewegen Fabio Jakobsen

Sreda, 30. 9. 2020, 20.43

3 leta, 6 mesecev

Kaj se dogaja z nesrečnima Nizozemcema?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02
Fabio Jacobsen | Nizozemska kolesarja Dylan Groenewegen in Fabio Jakobsen, ki sta bila pred skoraj dvema mesecema vpletena v hudo nesrečo na uvodni Dirki po Poljski, še danes čutita posledice. Eden bolj po fizični, drug pa bolj po psihološki plati. | Foto Getty Images

Nizozemska kolesarja Dylan Groenewegen in Fabio Jakobsen, ki sta bila pred skoraj dvema mesecema vpletena v hudo nesrečo na uvodni Dirki po Poljski, še danes čutita posledice. Eden bolj po fizični, drug pa bolj po psihološki plati.

Foto: Getty Images

Skoraj dva meseca po hudi nesreči na uvodni etapi Dirke po Poljski je klubski kolega Primoža Rogliča, nizozemski šprinter Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), zaradi disciplinskega ukrepa še vedno na stranskem tiru, Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quickstep) pa daleč od popolnega okrevanja.

Kljub temu, da je od nesreče v ciljnem šprintu uvodne etape letošnje Dirke po Poljski minilo že 56 dni, ta še zdaleč ni pozabljena.

Fabio Jacobsen | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki se je poškodoval pri padcu, ki ga je z menjavo smeri pri visoki hitrosti med šprintom povzročil Dylan Groenewegen, je še vedno daleč od popolnega okrevanja. Medtem ko njegov klubski kolega Remco Evenepoel, ki si je deset dni za njim poškodoval medenico, že vadi na trenažerju, je Jakobsen še vedno daleč od kolesa, pa tudi oči javnosti.

Remco Evenepoel
Sportal Remco Evenepoel ima za navijače dobro novico #video

O njegovem okrevanju ni veliko znanega, največ je razkril direktor moštva Deceuninck-Quickstep Patrick Lefevere, ki je priznal, da je bil ob pogledu na Jakobsona, ki ga je obiskal na domu, šokiran. 28-letni Nizozemec ima namreč hudo poškodovano čeljust in obraz, pridelal naj bi kar 130 šivov, ostal mu je le zob.

Prejšnji teden je svojemu klubskemu sotekmovalcu Florianu Sénéchalu v znak hvaležnosti poslal steklenico vina in cvetje, zraven pa dodal leseno ploščo z napisom: Hvala, ker si mi rešil življenje. Sénéchal je fotografijo darila z navijači delil na družbenih omrežjih, zraven pa dopisal, da je bil prav on tisti, ki mu je po nesreči prvi priskočil na pomoč. "Dvignil sem ti glavo, da si lahko zadihal. Vrnil se boš še močnejši, moj prijatelj," mu je zaželel.
 

Kdaj bo Jakobsen spet lahko sedel na kolo, ni znano, je pa zato znano, da Groenewegena letos na tekmovalnem poligonu ne bomo več videli. Športni direktor Jumbo-Visme Arthur van Dongen je novico potrdil na štartu prve etape BinckBank Tour v Blankenbergu. "Po tihem ga bomo vpeljali v prihodnjo sezono, letos pa ne bo več dirkal," je dejal.

Skrušeni Nizozemec, ki bi, če ne bi prišlo do nesreče, moral nastopiti na Giru – ta se bo s kronometrom začel to soboto na Siciliji –, namreč še vedno čaka na odločitev disciplinske komisije pri Mednarodni kolesarski zvezi, ki je njegovo napako na Dirki po Poljski vzela pod drobnogled, z dogodkom pa se skuša sprijazniti tudi po psihološki plati.

V čustvenem intervjuju teden dni po nesreči je namreč priznal, da si težko predstavlja, da bi še kadarkoli šprintal, in da ne čuti nobene želje po tem, da bi spet sedel na kolo. Jakobsonu se je opravičil za svojo nespametno potezo in mu zaželel čimprejšnje okrevanje.

Preberite še:

Fabio Jacobsen
Sportal Šef ekipe Deceuninck-Quick Step pretresen ob pogledu na svojega kolesarja

 

Ne spreglejte