Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
10.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,99

15

Natisni članek

Dirka po Franciji

Nedelja, 27. 6. 2021, 10.01

2 leti, 10 mesecev

Iskalna akcija za navijačico, ki je povzročila dramo na Touru, sledi tožba #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,99

15

nav | Kdo je "navijačica", ki je povzročila pravo dramo na uvodni etapi Toura?

Kdo je "navijačica", ki je povzročila pravo dramo na uvodni etapi Toura?

Agencija A.S.O., ki poganja organizacijsko kolesje prestižne Dirke po Franciji, želi tožiti nepremišljeno gledalko, ki je na uvodni etapi Toura z velikim kartonastim transparentom nehote povzročila množični padec kolesarjev in s tem sprožila prve odstope na letošnji dirki. Med poškodovanimi je tudi Marc Hirschi, moštveni kolega Tadeja Pogačarja v ekipi UAE Emirates. Švicar bo kljub izpahu rame in precejšnjim bolečinam danes stisnil zobe in štartal na 2. etapi. Tudi Chris Froome (Israel Start-Up Nation) bo dirko lahko nadaljeval.

Kaj prinaša 2. etapa na Dirki po Franciji? Več miru kot uvodna?

Mathieu van der Poel
Sportal Nizozemec z izjemno predstavo v rumenem, Pogačar in Roglič izvrstna drugi in tretji!

Namestnik direktorja Dirke po Franciji Pierre-Yves Thouault je v pogovoru za agencijo AFP napovedal, da bodo proti osebi (za zdaj je njena identiteta še neznana) sprožili sankcije, s čimer želijo preprečiti podobne incidente na kolesarskih dirkah, kjer je nemogoče zaščititi sleherni meter trase. Ženska je takoj po incidentu zbežala s prizorišča, zato francoska žandarmerija morebitne očividce poziva, naj ji pomagajo pri iskanju.

Žandarji na lovu za nepremišljeno gledalko:

Prvi kolesar, ki je včeraj, nič hudega sluteč, zadel ob ogromen kartonasti transparent z napisom Allez Opi-Omi (Gremo, dedi in babi), s katerim je neprevidna navijačica 45 kilometrov pred koncem skoraj 198 kilometrov dolge etape od Bresta do kraja Landerneau pozirala kameram, s hrbtom obrnjena proti kolesarski karavani, je bil Nemec iz ekipe Jumbo-Visma Tony Martin

Njegov padec je sprožil domino efekt in kar naenkrat se je večji del karavane znašel na tleh. Nekateri so jo odnesli z le nekaj odrgninami ali celo brez, drugi so zaradi hudih poškodb Tour morali zapustiti, še preden se je ta dobro začel.

"Do padca smo imeli vse pod nadzorom," je Martin sporočil v izjavi za javnost.

"Fante sem po desni strani pripeljal na čelo skupine, pri tem pa trčil ob znak, ki ga je v rokah držala gledalka. Vse se je zgodilo izjemno hitro, skoraj vsak naša ekipa se je znašla na tleh. Večina gledalcev se vede spoštljivo, ta pa se žal ni," je opozoril Nemec in dodal, da je Primož Roglič v nesreči k sreči odnesel celo kožo, in izrazil upanje, da so njegove fizične poškodbe in poškodbe preostalih obvladljive.

To ni bil edini skupinski padec na dirki, slabih osem kilometrov pred ciljem se je zaradi stika obročev na kolesih zgodil še eden.

Na uvodni etapi se je poškodovalo najmanj 25 kolesarjev, že zdaj je znano, da bodo zaradi obsežnosti poškodb najmanj štirje že po prvem dnevu zapustili dirko. To so Marc Soler (Movistar), Cyril Lemoine (B&B Hotels-KTM), ki so ga s prizorišča nesreče odnesli na nosilih, Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) in Jasha Sütterlin (DSM).

Marc Hirschi bo stisnil zobe in štartal 2. etapo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marc Hirschi bo stisnil zobe in štartal 2. etapo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Poškodovan je tudi Marc Hirschi, sotekmovalec Tadeja Pogačarja v ekipi UAE Emirates, ta je včeraj oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja. Švicar si je pri padcu v obcestni jarek izpahnil ramo in čuti precejšnje bolečine, a bo stisnil zobe in bo danes na štartu 2. etape.

Roglič navkljub včerajšnji drami ohranja dobro voljo:

Preberite še:

Raymond Poulidor
Sportal "Večno drugi" na Touru, a prvi v srcih navijačev
TDF 2021
Sportal Pogačar po kaotični etapi: Ne vem, kaj je bilo. Kar naenkrat smo bili vsi na tleh.
TDF 2021
Sportal Alaphilippe zmagovalec dramatične etape, Roglič tretji!
Ne spreglejte