Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 5. 2023,
16.19

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Adria Mobil Gal Glivar VN Gorenjske

Nedelja, 21. 5. 2023, 16.19

11 mesecev, 1 teden

VN Gorenjske 2023

Gal Glivar tik pod stopničkami na VN Gorenjske, zmaga Italijanu #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
VN Gorenjske 2023 | Oder za zmagovalce so zasedli Davide De Cassan, Martin Messner in Alexander Hajek. | Foto Vid Ponikvar

Oder za zmagovalce so zasedli Davide De Cassan, Martin Messner in Alexander Hajek.

Foto: Vid Ponikvar

Italijan Davide De Cassan je zmagovalec kolesarske dirke za veliko nagrado Gorenjske, ki spada v razred 1.2 Mednarodne kolesarske zveze Uci. Na trasi od Kamnika do Zatrnika (145,3 km) je 21-letni Italijan ciljno črto v Triglavskem narodnem parku prečkal pred Avstrijcema Martinom Messnerjem in Alexandrom Hajekom.

Letošnja preizkušnja je bila bolj naklonjena hribolazcem, ki so se za konec 145,3 km dolge trase dvignili do Zatrnika. Dobrih pet kilometrov dolg vzpon je najbolje odpeljal 21-letni Davide De Cassan, sicer član ekipe Friuli ASD, razvojne ekipe Bahraina Victoriousa.

Italijan je sicer ob koncu vzpona zaostajal za vodilnima Avstrijcema, ki sta preveč taktizirala, posledično pa je 21-letnik švignil mimo njiju in dobil četrto letošnjo enodnevno dirko mednarodne ravni v Sloveniji.

Fotogalerija z VN Gorenjske (Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 45

"Neverjetno. Dolgo je že, dve leti, odkar sem občutil slast zmage. Moštvo je opravilo sijajno delo, zato sem moral le še dati vse od sebe na zadnjem vzponu. Bilo je kar živčno zaradi vetra, težko je bilo nadzorovati dirko. Zaupal sem svoji ekipi in še enkrat se jim zahvaljujem," je po dirki v prenosu, ki sta ga zagotavljala Kolesarska zveza Slovenije in Slovenska turistična agencija, dejal De Cassan.

Drugo mesto je v sprintu najboljše trojice zasedel Martin Messner (WSA KTM Graz), tretje pa Alexander Hajek (Tirol KTM). Najboljši Slovenec je bil Gal Glivar (Adria Mobil), ki je drugo dirko za VN Gorenjske končal na četrtem mestu.

Med deseterico sta od Slovencev končala še deveti Mihael Štajnar (mebloJOGI Pro Concrete) in deseti Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic).

Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Gal Glivar. | Foto: Vid Ponikvar Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Gal Glivar. Foto: Vid Ponikvar

Na startu je bilo sicer pet slovenskih ekip, Adria Mobil, mebloJOGI Pro Concrete, Kranj, Ljubljana Gusto Santic in Ribino Alpine Resort Bled.

Na slovenskih tleh je bila VN Gorenjske četrta od petih enodnevnih preizkušenj v tem letu. VN Slovenske Istre je dobil Poljak Barlomiej Proc, VN Nove Gorice in Vipavske doline Čeh Adam Toupalik, VN Adrie Mobil pa domači predstavnik Tilen Finkšt.

Do konca sezone mednarodnih dirk v Sloveniji bo med 14. in 18. junijem še vrhunec z dirko po Sloveniji, 23. julija pa bo še VN Kranja.

Preberite še:

Brandon McNulty
Sportal Tresla se je gora, rodila se je miš
Gorsko kolesarstvo, splošna, kolo, gorsko kolo
Sportal Vita Movrin najboljša v Kamniku, Naglič peti
Tilen Finkšt
Sportal Velika zmaga slovenskega kolesarja
Ne spreglejte