SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fotograf, ki je našel Pogačarjevo dragocenost, ima le eno skromno željo

3,91

termometer

Tadej Pogačar dirka po Flandriji 2022 | Tadej Pogačar (UAE Emirates) je pri padcu na Dirki po Flandriji izgubil merilec moči. Našel ga je fotograf Léon Van Bon, ki si v znak zahvale od Pogačarja želi le nekaj minut za fotografiranje. | Foto: Guliverimage
Tadej Pogačar (UAE Emirates) je pri padcu na Dirki po Flandriji izgubil merilec moči. Našel ga je fotograf Léon Van Bon, ki si v znak zahvale od Pogačarja želi le nekaj minut za fotografiranje. Foto: Guliverimage

Nekdanji kolesar Léon Van Bon, ki danes dela kot profesionalni fotograf, je bil v nedeljo na Dirki po Flandriji ob pravem času na pravem mestu. Povsem od blizu je lahko posnel enega redkih padcev Tadeja Pogačarja (UAE Emirates), zraven pa naletel še na merilec moči, ki ga je dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji izgubil ob bližnjem srečanju z asfaltom. Kaj si želi v zameno? Le nekaj minut za fotografiranje z njim.

Van der Poel, Pogačar, Flandrija 2022 Sportal Razočarani Pogačar potegnil kratko, kakšen zaključek po 272,5 km

Za fotografe je biti pravi čas na pravem mestu ključnega pomena. To je včeraj še enkrat spoznal 50-letni Léon Van Bon, nekdanji kolesar, ki ima v svoji statistiki dve etapni zmagi na Touru, etapne zmage na Vuelti, dirkah Pariz-Nica in Tirreno-Adriatico ter bron s svetovnega prvenstva leta 1997.

Medtem ko je s fotoaparatom ob cesti budno spremljal dogajanje na Dirki po Flandriji, se je znašel prav na kraju, kjer se je zgodil padec, v katerega je bil udeležen tudi Pogačar, ki se sicer na dirkah le redko znajde na tleh.

Tadej Pogačar je včeraj padel na 20. kilometru Dirke po Flandriji. Odnesel jo je brez poškodb, je pa pri padcu izgubil merilec moči:

"Bilo je nekje na 20. kilometru dirke, blizu mesta Sint-Niklaas. Pogačar se je znašel v primežu, saj se je cesta zožila, ob tem pa se je nekaj kolesarjev znašlo na tleh. Padel je tudi Pogačar. Takrat sem na tleh zagledal merilec moči in takoj prepoznal, da je njegov," je 50-letni Nizozemec dogodke opisal v pogovoru za spletno stran CyclingTips.

Merilec je pobral s ceste in se posvetil fotografiranju padca, merilno napravo z dragocenimi podatki pa je nameraval vrniti takoj zatem. A kaj, ko je bil, kot je povedal, Pogačar v tistem trenutku preveč zaposlen s pobiranjem s tal, nato pa se je hitro odpeljal naprej.

Van Bon si je tako zamislil, da bi merilec vrnil po dirki, a po včerajšnjem razpletu dirke, ki je razjezila tudi vedno izredno umirjenega Pogačarja - ta je po taktični napaki končal na nehvaležnem 4. mestu -, nič ni kazalo na to, da bi se lahko srečala. Zato je Van Bon poskusil drugače.

"Poznam Tadejevega športnega direktorja, ki je moj nekdanji sotekmovalec, in sporočil sem mu, kaj sem našel. Iz ekipe so mi poslali elektronsko pošto in me prosili, naj jim merilec pošljem," je pojasnil fotograf, ki se ne bi branil simbolične zahvale za najdeno dragocenost.

Dirka po Flandriji bo nova dragocena učna ura za Pogačarja.  | Foto: Guliverimage Dirka po Flandriji bo nova dragocena učna ura za Pogačarja. Foto: Guliverimage

Želi si le nekaj minut za fotografiranje s Pogačarjem

Na vprašanje novinarja portala Cyclingtips, kaj bi si želel in ali meni, da možnosti za kaj takega sploh obstajajo, je fotograf razkril svojo skromno željo.

"Rad bi posnel nekaj njegovih portretov, rad bi dobil vsaj nekaj minut z njim," je dejal, "to bi bila res lepa gesta zahvale."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin