Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2013,
7.54

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tour Tony Martin Kristijan Koren

Sreda, 10. 7. 2013, 7.54

5 let, 5 mesecev

Dobrih 30 kilometrov dolga "ura resnice": favorit je Tony Martin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S 33 kilometrov dolgim posamičnim kronometrom se bo nadaljevala 100. kolesarska dirka po Franciji. Aktualni svetovni prvak Tony Martin je prvi favorit za zmago.

Trasa 33 kilometrov dolge "ure resnice" je v bistvu ravna, kar pomeni, da bodo hitrosti maksimalne. Vsekakor je to zelo pomembna preizkušnja za tiste kolesarje, ki želijo dirko končati čim višje v skupnem seštevku. Pomembna je tudi za vse, ki bodo danes želeli slaviti etapno zmago. In prav med njih spada Nemec Tony Martin, ki je dvakratni svetovni prvak v tej disciplini. Član ekipe Omega Pharma-Quick Step je grdo padel v 1. etapi in je v noči na ponedeljek prvič dobro spal na letošnji dirki. Vsekakor je to dober znak zanj. V ospredju lahko pričakujemo tudi Kanadčana Sveina Tufta (Orica-GreenEdge), Francoza Sylvaina Chavanela, Poljaka Michala Kwiatkowskega, Slovaka Petra Velitsa (vsi Omega Pharma-Quick Step), Portugalca Ruija Costo, Španca Jonathana Castrovieja (oba Movistar), Britanca Davida Millarja (Garmin-Sharp), Nizozemca Lieuweja Westro (Vacansoleil-DCM) in še koga.

Slovenec Kristijan Koren je bil zadovoljen z razpletom 10. etape, v kateri je Peter Sagan zasedel 4. mesto. "Za nami je zelo umirjena etapa, ki je bila bolj nervozna le v zadnjih tridesetih kilometrih. Pričakovali smo veter s strani, a nato ni bil dovolj močan. Vesel sem predvsem, da je komolec po poškodbi vse boljši. Danes nisem čutil lukenj in tresljajev in tudi oteklina je vse manjša. Zadovoljen sem že s tem, da lahko roko normalno uporabljam in brez težav prestavljam z malega na veliki obročnik in obratno. V zadnjih desetih kilometrih etape nisem več pomagal Saganu, saj je komolec še preveč "lesen" za kaj takšnega. Kako bo na kronometru, ne vem povedati. Vse bo odvisno od počutja. Vsekakor bom štartal z mislijo na čim boljši rezultat. Če se bodo noge dobro vrtele, bom vsekakor vse do cilja kolesaril v najvišjem ritmu, v nasprotnem primeru ne," je v torek pozno zvečer za Sportal povedal Koren, ki se bo na traso kronometra podal ob 13. uri in 40 minut. V cilju ga lahko pričakujemo približno 38 minut pozneje. Zadnji se bo ob 16. uri in 54 minut na traso podal Christopher Froome, ki danes še lahko poveča prednost pred tekmeci v skupnem seštevku. Poleg tega naj bi Britanec po pisanju nekaterih medijev že podaljšal pogodbo z ekipo Sky do konca leta 2016.

Ne spreglejte