Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alberto Contador

Torek, 30. 7. 2013, 14.32

8 let

Contador se na dirke vrača čez mesec dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tridesetletni španski kolesar Alberto Contador, ki je v letošnji sezoni dosegel le eno zmago, se vrača na začetku septembra na dirki GP Ouest France v Plouayu.

Prvega septembra bo v Plouayu na sporedu enodnevna dirka svetovnega koledarja GP Ouest France. To bo prva dirka, na kateri bo nastopil Contador, ki je že pred časom odpovedal nastop na letošnji dirki po Španiji. Na tej bi moral braniti naslov lanskega zmagovalca. Po dirki v Franciji bo Contador odpotoval v Kanado, kjer bo nastopil na dveh enodnevnih dirkah svetovnega kolesarskega koledarja v Quebecu in Montrealu. Po besedah njegovega predstavnika za stike z javnostjo (Jacinto Vidarte) je zelo malo možnosti, da bi Contador nastopil na svetovnem prvenstvu, katerega trasa cestne dirke mu zelo ustreza. Trenutno vse kaže na to, da bo Contador letošnjo sezono končal zelo kmalu, saj se želi čim bolje pripraviti na prihodnjo dirko po Franciji.

V letošnji sezoni Contador ni bil tako suveren kot v prejšnjih. Slavil je le etapno zmago na dirki Tour de San Luis in dirko končal na 4. mestu. Sledila je dirka po Omanu, kjer je bil 2. Na 3. mestu je končal dirko od Tirenskega do Jadranskega morja in osvojil majico najboljšega kolesarja po točkah. Na 5. mestu je končal dirko po Baskiji in bil nato 10. na dirki Criterium du Dauphine. Sledila je dirka po Franciji, kjer je dolgo kazalo na to, da jo bo končal na 2. mestu. A zadnje etape v Alpah so ga pahnile na 4. mesto. Letos ni bil konkurenčen niti na eni enodnevni dirki svetovnega koledarja. Dirki Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege je končal na 33. in 57. mestu, medtem ko je bil preteklo soboto na dirki Clasica San Sebastian 47. Po končani dirki po Franciji ga je na svojem profilu na Twitterju kar nekajkrat okaral Oleg Tinkov. Ta bo do konca sezone še sponzor ekipe (Tinkoff Bank), nato pa se bo njegovo sodelovanje z ekipo končalo. V letošnji sezoni naj bi po nepotrjenih informacijah Tinkov v proračun ekipe prispeval šest milijonov evrov. K temu, da se je vodja ekipe Bjarne Riis odpovedal temu denarju za prihodnje sezone, je pripomoglo tudi to, da je Tinkov javno kritiziral Contadorja.

Ne spreglejte