Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2020,
14.33

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

dvoransko kolesarstvo velodrom

Sreda, 11. 11. 2020, 14.33

3 leta, 5 mesecev

Britanski kolesarski trener izgubil službo zaradi "neprimernih sporočil"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Britansko olimpijsko reprezentanco v dvoranskem kolesarstvu pretresa škandal, v katerem je imel glavno vlogo trener Jasona Kennyja, šestkratnega olimpijskega prvaka in favorita na prestavljenih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu. Trener Kevin Stewart je ostal brez službe, potem ko naj bi eni od kolesark pošiljal neprimerna sporočila.

Trener moškega sprinta, ene od disciplin kolesarstva na velodromih, ki je poročen z irsko reprezentantko Robyn Stewart, se je opravičil za svoja dejanja in dejal, da "niso bila sprejemljiva".

Kot je danes na svojih spletnih straneh objavil Daily Mail, je britanska kolesarska zveza British Cycling s trenerjem prekinila sodelovanje zaradi "neprimernega odnosa s kolesarji oziroma kolesarkami". Stewarta so odpustili "zaradi hudih kršitev, vključno z dolgoročnim vzorcem neprimernih odnosov s kolesarji oziroma kolesarkami".

Kljub večkratnim opozorilom ni prenehal

Vodstveni organ britanskega kolesarstva je sporočil, da Stewart svojega neprimernega vedenja ni spremenil kljub večkratnim opozorilom, in ni upošteval posebnih navodil nadrejenega direktorja glede spoštovanja osebnih meja športnikov, neprimerne uporabe elektronske komunikacije in dejanj, ki britansko kolesarjenje spravljajo na slab glas.

Hkrati pa so iz britanske kolesarske zveze British Cycling sporočili, da preiskava Stewartovega ravnanja ni odkrila nobenih dokazov o fizičnem razmerju med njim in katero od članic ekipe Velike Britanije.

Jason Kenny je večkratni olimpijski in svetovni prvak v disciplinah kerin, sprint in ekipni sprint.

Gre za športno panogo, na kateri, za razliko od Slovencem veliko bolj znanega in priljubljenega cestnega kolesarstva, kolesarji tekmujejo v športnem objektu, velodromu, po nagnjeni progi, pri čemer dosegajo izredno visoke hitrosti.

Ne spreglejte