Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jani Brajkovič

Torek, 12. 6. 2012, 17.11

8 let

Brajkovič: Rad bi dirkal na zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki bo decembra dopolnil 29 let, bo tretjič v karieri nastopil na dirki Po Sloveniji. Obakrat doslej je dirko končal na petem mestu v skupnem seštevku.

Brajkovič je prvič doslej na dirki Po Sloveniji nastopil leta 2004. V starosti 20 let je dirko končal na 5. mestu v skupnem seštevku. Drugi nastop na dirki Po Sloveniji je Brajkovič vknjižil leta 2005, ko je dirko prav tako končal na 5. mestu v skupnem seštevku. A takrat je osvojil tudi belo majico najboljšega mladega kolesarja v skupnem seštevku dirke. Tokrat bo na dirki nastopil tretjič in reka ''v tretje gre rado'' bi se rad držal tudi sam. ''Rad bi dirkal na zmago v skupnem seštevku. A to bo odvisno predvsem od mojega počutja. O tem, ali bom dirkal na etapno zmago, ali na zmago v skupnem seštevku, se bomo z vodstvom ekipe odločili v četrtek, saj bom na polno dirkal le v primeru, da se bom povsem spočil od nastopa na dirki Criterium du Dauphine,'' so bile prve besede Brajkoviča za Sportal.

Brajkovič meni, da bo zahtevna že prva etapa dirke Po Sloveniji s ciljem v Novem mestu. ''Že prva etapa ne bo lahka, saj menim, da v Novo mesto ne bo prikolesarila velika skupina kolesarjev. Dirkati bo treba na polno v drugi polovici etape. Sledi druga etapa, ki bo še bolj zahtevna, medtem ko v 3. in 4. etapi ne boš mogel hraniti moči, če boš hotel doseči vidnejši rezultat,'' je na hitro pričakovane razplete posameznih etap opisal Brajkovič, ki je po ne več dobrem pričetku sezone kazal znake izboljšanja forme že na dirki po Romandiji. ''Že na dirki po Romandiji je vse kazalo na to, da se forma izboljšuje. Nato sem nastopil na dirki Criterium du Dauphine, na katero sem prišel naravnost iz Kolorada. Nisem imel velikih pričakovanj. Želel sem le z najboljšimi kolesariti na klanec. Tudi nastop v kronometru ni bil slab. Dirko sem končal točno tam, kjer sem želel. Rezultat je dober in tudi povsem izmučen nisem bil. Trenutno poteka vse po načrtih, kar se tiče priprav na Tour. Tudi vzdušje v ekipi je sijajno. Poleg tega sem tokrat drugič nastopil skupaj z Božičem in moram reči, da je bil ves teden ob meni. To je res dober občutek, ki ti da dodatna krila,'' je dodal Brajkovič.

Belokranjec je tudi omenil, kdo vse bi utegnil nastopiti v dresu Astane na dirki po Franciji. ''Ekipa še ni določena oziroma potrjena. Sam menim, da bomo poleg Vinokourova v ekipi še Grivko, Fofonov, Iglinski, Kašečkin, Kišerlovski, Božič in jaz. Pričakujem tudi Muravjeva, kiga dobro poznam in vem, da bo opravil svoje delo. A ekipo bodo določili vodilni možje ekipe in ne jaz,'' je dodal Brajkovič. Poleg nastopa na dirki Po Sloveniji nameravata skupaj z Božičem pred Tourom nastopiti še na cestnem prvenstvu Slovenije. ''Vemo, da sam zelo težko dirkaš proti trem slovenskim ekipam. Ker bova dva, bodo možnosti, da nekomu uspe večje. Vsekakor se ne bova vnaprej predala,'' je zaključil Brajkovič.

Ne spreglejte