Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2012,
21.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Michele Scarponi Jani Brajkovič

Ponedeljek, 16. 4. 2012, 21.36

7 let, 12 mesecev

Brajkovič, Božič in Gazvoda na dirki po Trentinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 36. etapni kolesarski dirki po Trentinu (2.HC), ki bo na sporedu od torka do petka, bodo nastopili trije slovenski kolesarji. Lansko zmago bo branil Italijan Michele Scarponi.

Na dirki, ki bo imela na sporedu štiri etape, so Slovenci že blesteli. Leta 2003 jo je Tadej Valjavec končal na 3. mestu. Leto dni kasneje je njegovo uvrstitev z 2. mestom izboljšal Jure Golčer. Leta 2009 je bil 2. tudi Jani Brajkovič. Vsi trije Slovenci, ki so do sedaj stali na stopničkah zmagovalnega odra so za zmagovalcem zaostali manj kot minuto. Letošnja dirka se bo pričela s 14.3 kilometrov dolgo ekipno vožnjo na čas na povsem ravni trasi. Sledile bodo še tri etape s ciljnim vzponom. V 2. etapi kolesarje čakata dva kategorizirana vzpona ter ciljni vzpon. Tudi v 3. etapi bosta na sporedu dva kategorizirana vzpona od katerih bo najtežji ciljni vzpon, ki bo dolg 9 kilometrov. Sledi zadnja etapa, ki se bo v zadnjih stotih kilometrih neprestano vzpenjala. Cilj etape in hkrati tudi dirke bo na prelazu Pordoi na nadmorski višini 2239 metrov.

Na dirki bodo nastopili tudi Jani Brajkovič, Borut Božič (oba Astana) in Gregor Gazvoda (Ag2r-La Mondiele). ''Nisem bil povsem zdrav po nastopu na dirki Pariz-Roubaix. A sedaj sem že dober. Po tej dirki bi moral nastopiti na dirki po Romandiji in dirki po Italiji. V primeru, da odpotujem na dirko po Italiji bi rad izpustil dirko po Romandiji,'' je na poti v Italijo za Sportal povedal Gazvoda. Nad nastopom na dirki je Borut Božič že pred dnevi izrazil negodovanje, a bo moral po slednji še na dirko po Romandiji. Jani Brajkovič ima dirko v lepem spominu saj ga je leta 2009 premagal le Ivan Basso. Poleg slednjega bosta na dirki nastopila še dva zmagovalca le te. Lanski zmagovalec Michele Scarponi in Damiano Cunego, ki je kar trikratni zmagovalec le te, bosta ravno tako v ožjem krogu favoritov. Poleg omenjenih bodo v igri za visoka mesta še Roman Kreuziger, Danilo Di Luca, Jose Rujano, Domenico Pozzovivo, Ivan Santaromita, Luca Ascani, Alessandro Ballan in še nekateri odlični kolesarji.

Ne spreglejte