Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
14. 6. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Radenska Marko Polanc

Torek, 14. 6. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Bodo sicer najmlajši, a zaradi tega toliko bolj aktivni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Na kolesarski dirki Po Sloveniji bo od slovenskih klubov pod taktirko trenerja Marka Polanca nastopila tudi Radenska, ki bo imela najmlajšo zasedbo. Najraje bi oblekli belo majico, a vedo, od kod prihaja konkurenca.

Rok Korošec bo na dirki Po Sloveniji skušal opozoriti nase. | Foto: Rok Korošec bo na dirki Po Sloveniji skušal opozoriti nase. V povprečju bo ekipa Radenske stara približno 21 let, zato je že jasno, da kolesarja, ki bo dirkal za najvišje uvrstitve v skupni razvrstitvi dirke Po Sloveniji, nimajo. "Z dobro vožnjo in če se nam vse izide, bi lahko prišli do 20. mesta. A bi morali odpeljati brez napak," meni trener Marko Polanc.

Cilj Radenske ni lov za rumeno majico najboljšega na največji slovenski kolesarski dirki: "Gledati moramo na pobege, zlasti v prvi etapi, da se vmešamo v boj za belo majico (majico, ki jo nosi najboljši mladi kolesar, op. p.). Zavedamo se, da je Domen Novak (član Adrie Mobila jo je osvojil že lani, op. p.) glavni kandidat. Zadnja etapa je šprinterska in je v Novem mestu zaprta vožnja. Zmagovalca bo odločil šprint. Imamo štiri kolesarje, ki bi se lahko vmešali in se v tej etapi uvrstili med najboljših deset."

Robi Jenko, Jure Miškulin, Rok Korošec in Bruno Matlar so ti kolesarji, ki bodo najverjetneje tudi najbolj agresivni.

Ključne stvari na dirki Po Sloveniji

Etape na letošnji dirki
Ekipe na letošnji dirki
Vsi zmagovalci dirke

"Če bodo uresničili navodila, jim kot trener nimam kaj očitati"

Za tako mlade kolesarje je spodbudno, da bodo imeli ob sebi velika imena kolesarstva, kot je Mark Cavendish, ki je že velikokrat zmagal v etapah na Touru, Giru in Vuelti. "Za fante je to izziv. Lepo je voziti skupaj s takšnimi asi. S tem dobijo dodatno spodbudo. So pa že imeli ob sebi kakovostne kolesarje na Dirki po Hrvaški. Zagotovo jim bodo ta imena predstavljala motiv," razlaga oče Jana Polanca, ki letos v dresu Lampreja ne bo kolesaril na slovenskih cestah.

"Skušali bomo sodelovati v pobegih, v šprintih pa imamo štiri kolesarje, ki bi lahko dosegli višjo uvrstitev," pravi trener Marko Polanc. | Foto: "Skušali bomo sodelovati v pobegih, v šprintih pa imamo štiri kolesarje, ki bi lahko dosegli višjo uvrstitev," pravi trener Marko Polanc.

Kot pravi, je letošnja trasa nekoliko prezahtevna za njegove mlade kolesarje. Zlasti druga je ekstremna s ciljem na Golteh, saj je toliko višinske razlike. "Bolj bo boj za preživetje, kot pa iskanje rezultata. Bo pa za mlade kolesarje to dobra izkušnja. Tisti, ki bi radi imeli kolesarsko kariero, bodo opravili dobro šolo in se kalili. Na takšnih preizkušnjah morajo potegniti maksimum in se promovirati," razmišlja prvi mož stroke pri ljubljanskemu klubu.

In s čim bo Polanc po dirki zadovoljen? "Fantom vedno povem, naj dajo vse od sebe. Taktike se morajo držati. Potem bomo videli, kaj se bo izcimilo. Če bodo to uresničili, jim kot trener nimam kaj očitati," odgovarja glavni trener.

Ekipa Radenske

Rok Korošec

Robi Jenko

Izidor Penko

Žiga Ručigaj

Jure Miškulin

Tilen Finkšt

Bruno Maltar

Žan Jerkič

Ne spreglejte