Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 4. 2018,
18.47

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Dirka po Hrvaški Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Sobota, 21. 4. 2018, 18.47

5 let, 12 mesecev

Dirka po Hrvaški, 5. etapa

Boaru kraljevska etapa na Učko, Pogačar opozoril nase s petim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Kraljevska etapa pete kolesarske dirke po Hrvaški je pripadla članu Bahrain-Meride Italijanu Manueleju Boaru, ki je bil v zadnjih metrih vzpona na Učko najmočnejši v obračunu četverice ubežnikov. S petim mestom se je izkazal Tadej Pogačar, Belorus Kanstancin Sivcov je zadržal skupno vodstvo.

Etapa s startom v Rabcu in ciljem na Učki je po 156,5 kilometra dala tudi končni vrstni red, saj je nedeljska etapa s ciljem v Zagrebu namenjena sprinterjem, Sivcovu lahko skupno zmago odnese le padec ali okvara kolesa.

Zmago v peti etapi je osvojil Manuel Boar:

Kolesarji so danes morali dvakrat premagati Učko. V prvotni ubežni skupini so bili tudi Slovenci, najdlje je od njih vztrajal veteran Jure Golčer.

In kolesarji iz ubežne skupine so se na koncu udarili za etapno zmago. Boaro je napadel v zaključnih nekaj sto metrih in si privozil sedem sekund prednosti pred Poljakom Lukaszom Owsianom, deset pred Italijanom Alessandrom Tonellijem in 12 pred Kolumbijcem Johnatanom Canaveralom.

V skupnem vodstvu ostaja Konstantin Sivcov:

Pogačarju so načrte prekrižali ubežniki

V ozadju je iz glavnine slabe tri kilometre pred koncem napadel mladi Tadej Pogačar. Kolesar ekipa Ljubljana Gusto Xaurum je na koncu zaostal 24 sekund, po koncu etape pa so bili v njegovi ekipi prepričani, da bi se lahko danes boril za etapno zmago, a so mu načrte prekrižali ubežniki, ki so bili predaleč pred njim.

Tadej Pogačar je bil najboljši Slovenec v etapi, zasedel je peto mesto. | Foto: Vid Ponikvar Tadej Pogačar je bil najboljši Slovenec v etapi, zasedel je peto mesto. Foto: Vid Ponikvar

S tem se je strinjal tudi sam. "Danes sem dal vse od sebe. Sem zadovoljen. Žal mi je, da je beg prišel do konca. Lahko sem zadovoljen. Na Biokovo sem pred dnevi popustil, danes nisem. Danes bi se boril za etapno zmago, noge so bile dober, drugi so se spogledovali, a so bili ubežniki predaleč," je menil 19-letnik.

Naslednji Slovenec na cilju etape je bil Domen Novak na 15. mestu, pred njim je bil še hrvaški veteran v dresu Adrie Mobila Radoslav Rogina na 13. mestu.

Ne spreglejte