Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
8.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dirka po Franciji

Petek, 19. 7. 2013, 8.39

8 let

Bo Froome ostal brez pomočnikov že po prvih dveh vzponih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred kolesarji na dirki po Franciji je kraljevska etapa dirke. Prelazi Glandon, Madeleine, Tamie, L'Epine in Croix Fry bodo iz kolesarjev potegnili še zadnje atome moči.

Pred kolesarji je predzadnja zahtevna etapa na letošnji dirki. Ta je glade na zahtevnost trase kraljevska in bo imela na sporedu pet kategoriziranih gorskih ciljev. Skupna dolžina vseh vzponov znaša skoraj 67 kilometrov in kolesarje resnično čaka pravi boj za preživetje. In to tako najboljše kot tiste, ki bodo morali etapo končati v določenem časovnem obdobju, če bodo želeli na štart sobotne 20. etape. Pričakujemo lahko, da bodo skušali kolesarji ekip Movistar in Saxo Bank že na prvih dveh vzponih osamiti vodilnega Christopherja Frooma. Vzpon na prelaz Glandon se začne že po dobrih desetih kilometrih. Do gorskega cilja je skoraj 22 kilometrov klanca. Sledita spust in skoraj 20 kilometrov dolg vzpon na prelaz Madeleine. Na 83. kilometru bo za kolesarji že 40,8 kilometra vzpona, do cilja etape pa še več kot 130 kilometrov. Pred ekipo Sky je zagotovo najtežja etapa letošnje dirke!

Tokrat cilj etape ne bo na vzponu, ampak v Le Grand Bornandu, na koncu 13 kilometrov dolgega spusta s prelaza Croix Fry. Vzpon do vrha prelaza je dolg 11,3 kilometra in bo zagotovo bojno polje, na katerem se bodo pomerili Froome, Quintana, Rodriguez, Valverde, Contador, Kreuziger, Fuglsang in še kdo. A tudi danes lahko pričakujemo, da bomo gledali dve dirki v eni etapi. Ena bo med ubežniki za etapno zmago, v ozadju pa dirkanje favoritov za zmago v skupnem seštevku. Tudi današnjo etapo bo francoska televizija v celoti prenašala v živo. Zelo zanimiva bo prva ura etape, ko bomo lahko videli, za kakšno taktiko dirkanja so se odločile posamezne ekipe.

Ne spreglejte