Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2015,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tom Dumoulin

Petek, 11. 9. 2015, 18.25

8 let

Bo Dumoulin zdržal še 275 km in postal kralj Vuelte?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoski kolesar Alexis Gougeard, član ekipe AG2R, je zmagovalec 19., 185,5 km dolge etape dirke po Španiji med krajema Medina del Campo in Avila.

Francoz je v cilj prikolesaril s 40 sekundami prednosti pred Portugalcem Nelsonom Oliveiro in 44 pred Belgijcem Maximom Monfortom. V rdeči majici vodilnega ostaja Nizozemec Tom Dumoulin. Gougeard je bil eden od 24 članov ubežne skupine, ki je pred glavnino, tudi na račun padca v ozadju, prikolesarila do velike prednosti. Francoz je napadel 22 km pred ciljem, do ciljne črte pa pridobil 40 sekund pred Oliveiro oziroma 44 sekund pred Monfortom.

Ko je kolesar ekipe AG2R že užival v soju žarometov, je bila glavnina z Dumoulinom še 15 km pred ciljem. Sprva je bil napadalno razpoložen Alejandro Valverde, vendar se njegovi poizkusi niso izšli. Dumoulin je ob pomoči moštvenih kolegov pri Giant-Alpecinu napadel približno dva kilometra pred koncem etape, njemu pa je poizkus uspel. Ciljno črto je prečkal v družbi Danija Morena, tri sekunde za njima sta končala Fabio Aru in Domenico Pozzovivo, s tem je Nizozemec v skupnem seštevku pridobil dodatne tri sekunde, skupna prednost pa dve etapi pred koncem znaša šest sekund.

Vuelte še ni konec, saj je v soboto na sporedu še zadnja etapa, ki lahko premeša vrstni red na vrhu. Kolesarje čakajo štirje vzponi prve kategorije, v katerih bo Aru iskal priložnost, da izniči prednost Dumoulina. Takšna je tudi napoved njegove Astane - moštveni napadi na Dumoulina in Giant.

Slovenec Luka Mezgec, član ekipe Giant-Alpecin, je v cilj etape prikolesaril z zaostankom 20:14 minute, kar je zadoščalo za 75. mesto, v skupnem seštevku je 113.

Na Vuelti sta ostali le še dve etapi. Najprej se bodo kolesarji v soboto lotili 20. gorske etape od San Lorenza de El Escorial do Cercedille (175,8 km), nato pa v nedeljo še šprinterske 21. etape od Alcale de Henares do Madrida (98,8 km).

Ne spreglejte