Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 6. 2012,
17.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Golčer

Sobota, 2. 6. 2012, 17.13

8 let

Betancurju Trofeo Melinda, Jure Golčer 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvaindvajsetletni Kolumbijec Carlos Alberto Betancur je zmagovalec 21. kolesarske dirke Trofeo Melinda (1.1). Od treh Slovencev je dirko končal le Jure Golčer, ki je zasedel 15. mesto.

Trasa 199 kilometrov dolge dirke je bila zahtevna, saj so bili na sporedu trije kategorizirani klanci. Na dirki, ki jo je leta 2000 zmagal Gorazd Štangelj, so nastopili tudi trije Slovenci. Vsi trije so v tem trenutku v dobri formi, kar so dokazali na nedavnih dirkah. Na štiridesetem kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini šestih kolesarjev. Tiziano Dall'Antonia (Liquigas-Cannondale), Winner Anacona Gomez (Lampre-ISD), Giario Ermeti (Androni Giocattoli), Peter Kusztor (Atlas Personal), Cristian Cominelli (Team Idea) in Enrico Battaglin (Colnago-CSF Inox) so zaključne tri kroge dirke (30 kilometrov krog) pričeli le z minuto prednosti pred glavnino. Že 75 kilometrov do cilja je glavnina ulovila ubežnike.

Sledilo je še nekaj posameznih poskusov pobega (Sella, Bertolini, Bailetti), a je zaključni klanec vsa glavnina, ki ni bila velika, pričela skupaj. V tri kilometre dolgem ciljnem vzponu je bil najboljši Kolumbijec Carlos Alberto Betancur, ki je prvi prečkal ciljno črto in suvereno dosegel drugo letošnjo zmago. Prvo je vknjižil preteklo nedeljo, ko je zmagal kraljevsko etapo dirke po Belgiji. Na 2. mestu je dirko končal dvaindvajsetletni Moreno Moser, medtem ko je Giampaolo Caruso zasedel 3. mesto. Prvič letos sta na dirki na italijanskih tleh nastopila Italijana Davide Rebellin in Franco Pellizotti, ki sta zasedla 4. in 5. mesto. Simon Špilak dirke ni končal in je odstopil. ''Dvajset kilometrov do cilja me je zagrabil krč v mišico. Bilo je peklensko vroče tako, da nisem presenečen nad tem/i>,'' je po dirki za Sportal povedal Špilak, ki ga sedaj čaka nastop na dirki po Švici. Njegovo usodo je delil tudi Blaž Furdi, ki tudi ni končal dirke. ''Noge so se dobro vrtele, a je bila trasa dirke malenkost pretežka zame. Ves čas dirke sem pomagal Golčerju in nato v zadnjem krogu odstopil,'' je dodal Furdi. Kako zahtevna je bila tokratna dirka pove že podatek, da jo je uspelo končati le 29 kolesarjev.

Jure Golčer je dirko končal na 15. mestu. ''Ves dan sem se neverjetno matral. Z najboljšimi sem bil vse do zadnjih dveh kilometrov, a sem nato popustil. Enostavno si težko konkurenčen, če ne nastopaš na najboljših oziroma najtežjih dirkah,'' je zaključil Golčer. Tako njega kot Furdija v nedeljo čaka nastop na enodnevni dirki druge kategorije v Velikovcu.

Ne spreglejte