Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2022,
19.30

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Dylan Teuns Matej Mohorič Matej Mohorič Gorazd Štangelj Bahrain Victorious Liege-Bastogne-Liege

Sobota, 23. 4. 2022, 19.30

2 leti

Pred Liege–Bastogne–Liege 2022

Bahrain s "premium" ekipo po zmago, Teuns in Mohorič kapetana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Matej Mohorič | Matej Mohorič bo po odpovedi nastopa Tadeja Pogačarja prvo slovensko orožje za zmago na Liege−Bastogne−Liege. | Foto Guliverimage

Matej Mohorič bo po odpovedi nastopa Tadeja Pogačarja prvo slovensko orožje za zmago na Liege−Bastogne−Liege.

Foto: Guliverimage

Po odpovedi nastopa Tadeja Pogačarja, zvezdnika ekipe UAE Emirates in prvega kolesarja sveta, je nedeljska klasika Liege–Bastogne–Liege izgubila nekaj sijaja, prvi slovenski adut na dirki pa bo zdaj Matej Mohorič. Njegova ekipa Bahrain Victorious na najstarejši spomenik pošilja močno ekipo.

Tadej Pogačar
Sportal Pogačar bo po tragediji izpustil dirko: Za nami so težki dnevi

Sokapetana bosta Dylan Teuns in Mohorič, ki je letos zmagal na dirki Milano–San Remo, pa na nedavni dirki Paris–Roubaix osvojil odlično četrto mesto, četrti pa je bil lani tudi na dirki Liege–Bastogne–Liege. Tudi njegov belgijski kolega Teuns ima po zmagi na Valonski puščici visoke cilje na zadnji spomladanski klasiki.

Štangelj: Imamo 'premium' ekipo

Gorazd Štangelj: "Imamo 'premium' ekipo." | Foto: Vid Ponikvar Gorazd Štangelj: "Imamo 'premium' ekipo." Foto: Vid Ponikvar "Ampak nimamo le teh dveh šampionov, naš dodatni adut bo tudi Jack Haig," je za spletno stran Bahrain Victoriousa povedal športni direktor moštva Gorazd Štangelj in dodal: "Imamo 'premium' ekipo, v njej je tudi nekdanji zmagovalec Liegea Wout Poels, pa naš cestni kapetan Damiano Caruso je v odlični formi, imamo izkušenega Luisa Leona Sancheza, ki bo na tej dirki nastopil že trinajstič, neposredno z Dirke po Alpah pa se nam je pridružil tudi Mikel Landa."

Dylan Teuns, Valonska puščica 2022
Sportal Dylan Teuns dobil dvoboj s superveteranom Valverdejem, Pogačar ni napadel zmage

Prvi adut je Teuns, toda ...

V Ardenih se bodo kolesarji Bahraina borili za zmago, s tako močno ekipo bi bilo pričakovati kaj manj, neumno, prvi adut pa bo vendarle Teuns, še razkriva Štangelj: "Številka ena bo po osupljivi predstavi na puščici Dylan Teuns, vendar se bomo pripravili na dva možna razpleta. Trasa je v zaključku nekoliko spremenjena, ima en klanec manj, a glede na prejšnje izvedbe, pričakujemo, da se bo dirka odločala na zadnjem vzponu z manjšo skupino favoritov. Želim si, da v zaključek pridemo z več kot enim svojim kolesarjem, ampak to težko napovem, saj je ta dirka vedno dobro nadzorovana in se odloči na klancu Roche-aux-Falcons."

Dylan Teuns bo prvi adut Bahrain Victoriousa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dylan Teuns bo prvi adut Bahrain Victoriousa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Primož Roglič
Sportal Črne napovedi so se uresničile: Roglič bo izpustil dve pomembni dirki

Od Slovencev le še Polanc

Drugi Slovenec na dirki bo Jan Polanc, v njegovi ekipi UAE Emirates pa je Pogačarja, ki se je zaradi tragedije v družini zaročenke Urške Žigart, odločil izpustiti dirko, nadomestil Američan Brandon McNulty.

Tudi Primož Roglič bi moral po prvotnem programu dirkati na 108. izvedbi dirke, a je zaradi poškodbe udeležbo že pred časom odpovedal. V njegovi Jumbo-Vismi bodo zdaj stavili na Belgijca Wouta Van Aerta, ki pa prvotno ni bil predviden na ardenski klasiki, a mu je tekmovalni program nekoliko premešala bolezen covid-19. Tega je prebolel in se vrnil v nepričakovano dobri formi.

Preberite še:

Sportal Belgijskega kolesarja rešila tehnika iz juda #video
Matej Mohorič in Tadej Pogačar, Dirka po Flandriji 2022
Sportal Kaj napovedujejo stavnice? Slovenca velika favorita.
UAE Tour Tadej Pogačar
Sportal Težki dnevi Tadeja Pogačarja in zaročenke Urške Žigart
Tadej Pogačar, Valonska puščica 2022
Sportal Slovenski as pokazal, da je samo človek, za nedeljo pa ga ne skrbi
Ne spreglejte