Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2019,
14.15

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

Natisni članek

Jan Tratnik Rohan Dennis Bahrain Merida

Sreda, 2. 1. 2019, 14.15

5 let, 4 mesece

Bahrain Merida sestavlja mozaik

Bahrain Merida s Tratnikom in Dennisom veliko nevarnejša tudi v kronometru #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72
Jan Tratnik | Jan Tratnik po prestopu v Bahrain Merido: Zdaj bom dobil eno od najboljših oprem, ki so na voljo v kolesarstvu. | Foto Vid Ponikvar

Jan Tratnik po prestopu v Bahrain Merido: Zdaj bom dobil eno od najboljših oprem, ki so na voljo v kolesarstvu.

Foto: Vid Ponikvar

Močno slovensko obarvana kolesarska ekipa Bahrain Merida se je pred novo sezono močno okrepila na mestu, kjer je prej zaostajala za tekmeci. Odslej bo upoštevanja vredna sila tudi v kronometru, v svoje vrste je namreč zvabila svetovnega prvaka v vožnji na čas Rohana Dennisa, ta bo odličen vir informacij tudi za slovenskega asa Jana Tratnika.

Oba specialista za "uro resnice" sta na skupnih pripravah na Hvaru vozila še v dresih svojih prejšnjih ekip, 28-letnega Avstralca pa je pred selitvijo skrbelo le to, da prihaja v italijansko govoreče moštvo. Strah je bil odveč, v Bahrain Meridi prevladujejo Slovenci, s športnim direktorjem Gorazdom Štangljem na čelu.

"Slovenščina je še težji jezik od italijanščine," nam je v šali potarnal Dennis, Tratnik pa novemu kolegu sporoča, naj nič ne skrbi, "saj bomo zdaj dve leti skupaj in nekaj slovenščine se bo v tem času že naučil." Razpoloženje je torej v ekipi dobro, kar zadeva komunikacijo, pa tudi ne bo težav, saj vsi odlično govorijo angleško, celo prvi zvezdnik in kapetan ekipe, Italijan Vincenzo Nibali.

Vincenzo Nibali
Sportal Veliki Vincenzo Nibali že pozabil na kalvarijo z letošnjega Toura #video

Tratnik vesel opreme in priložnosti za učenje

Tratnik, slovenski prvak v vožnji na čas, je vesel koraka naprej v svoji karieri. Profesionalno kontinentalno poljsko ekipo CCC je zamenjal za moštvo pro toura. "Zdaj bom dobil eno od najboljših oprem, ki so na voljo v kolesarstvu, kar je velika podpora," pravi 28-letni Idrijčan, vesel, da bo lahko zdaj znanje črpal tudi od enega od najboljših kronometristov na svetu.

"Natanko ve, kakšne protokole je treba delati, kakšne treninge, Zame je res velik plus, da je v ekipi, od njega se bom lahko veliko naučil," je novega moštvenega kolega, ki je v Bahran Merido prišel iz moštva BMC Racing, vesel Tratnik.

Rohan Dennis: Upam, da bom nadaljeval zmagoviti niz na kronometrih. To je moj velik cilj. | Foto: Vid Ponikvar Rohan Dennis: Upam, da bom nadaljeval zmagoviti niz na kronometrih. To je moj velik cilj. Foto: Vid Ponikvar

"Primož Roglič? Nevaren kolesar je."

Dennis ni le prvak v vožnji na čas z lanskega svetovnega prvenstva v Innsburcku, vsaj en kronometer je dobil na vsakem od svojih nastopov na Vuelti, Giru in Touru. "Upam, da bom nadaljeval zmagoviti niz na kronometrih. To je moj velik cilj," še pravi Avstralec, ki si v prihodnosti želi tudi uspeha na eni od tritedenskih dirk. "Nočem se omejevati na stopničke, želim si seveda tudi zmage."

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič potrdil govorice

Avstralski specialist za vožnjo na čas seveda dobro pozna tudi najboljšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča. Opisuje ga z eno besedo. Nevaren. "Nevaren kolesar je. Nanj je treba vedno paziti. Odličen je. Ne boji se napasti. Zaradi sebe upam, da ne bo postal še boljši, ampak to se bo skoraj zagotovo zgodilo."

Tratnika spomladi čakajo krstni nastopi na belgijskih klasikah, tudi on pa si seveda želi nekoč nastopiti na največjih dirkah. "Seveda je cilj, da bi dirkal na Touru, saj vsi pravijo, da je to posebna dirka."

Preberite še:

Sportal Froome bo izpustil Giro in se bo osredotočil zgolj na Tour
Sportal Najobetavnejši slovenski športnik leta 2018 v novo leto z novim delodajalcem
Sportal Leto tragedij, ki so pretresale svet
Ne spreglejte