Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
9.43

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

Natisni članek

Jan Tratnik Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 9.43

1 teden, 1 dan

Ali je že znana ekipa okoli Vingegaarda za Tour de France? V njej tudi Jan Tratnik.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09
Tadej Pogačar Jonas Vingegaard | Pri ekipi Visma | Lease a Bike naj bi imeli praktično že znano ekipo za Tour de France. Odprto naj bi bilo le še eno mesto. | Foto Reuters

Pri ekipi Visma | Lease a Bike naj bi imeli praktično že znano ekipo za Tour de France. Odprto naj bi bilo le še eno mesto.

Foto: Reuters

Ekipa Visma | Lease a Bike je morda že sprejela odločitev glede kolesarjev, ki bodo nastopili na Tour de France. V Tignesu se je nekaj kolesarjev pridružilo Jonasu Vingegaardu in Woutu van Aertu – med njimi tudi Jan Tratnik – kar morda namiguje o tem, kdo bo dirkal na Grand Boucle. Medtem je Jonasov trener za Velo spregovoril o svojem izbrancu.

Uradno še ni znano, kdo bo zastopal barve ekipe Visma | Lease a Bike na največji dirki na svetu, na kateri bi radi tretjič zapored osvojili rumeno majico. Jasno, v režiji Jonasa Vingegaarda, ki okreva po številnih poškodbah, ki so bile posledice padca na Dirki po Baskiji.

"Poskušamo ga pripraviti, kolikor najbolje lahko. Ne vem, kakšen bo izid, ker ni dirk," je njegov trener Tim Heemskerk spregovoril za Velo: "Ali bo že od začetka odličen in se bo izboljševal? Bo ravno nasprotno? Trenutno ne morem povedati. Lahko povem šele, ko opravimo določene treninge in vidimo, kaj se dogaja."

"Jonasu se ne bo zgodilo, kar se je Pogačarju"

Trener ne verjame, da bi Vingegaard pokazal enake slabosti kot lani v zadnjem tednu Tadej Pogačar. "Jonasova moč je njegova vzdržljivost. Torej mislim, da me, ko bomo naredili, kar moramo, potem ne bo skrbelo, da bi popustil ali karkoli podobnega, kot se je zgodilo Pogačarju. Ker imata različno fiziologijo," samozavestno napoveduje Heemskerk. "Najprej gremo dan za dnem. Jonasove poškodbe niso zlomljen prst ali zlomljeno zapestje. Bilo je veliko huje. A sta tudi različni osebi. Zato ga poskušamo trenirati kolikor najbolje lahko in potem bomo videli."

Wout Van Aert in Christophe Laporte bosta del zasedbe Visma | Lease a Bike. | Foto: Guliverimage Wout Van Aert in Christophe Laporte bosta del zasedbe Visma | Lease a Bike. Foto: Guliverimage

In kdo bi lahko nastopil ob danskem šampionu? V zadnjem obdobju smo velikokrat na družbenih omrežjih videli, kako Vingegaard trenira z Woutom van Aertom in Christophejem Laportom, ki bosta del nizozemske zasedbe.

Tratnik del ekipe, odprto še eno mesto

Prvotno načrtovana za Tour sta bila Steven Kruijswijk in Dylan van Baarle, vendar se je zaradi padca na Kriteriju po Dofineji njuna zgodba o Touru že končala. Zato bo v ekipi Matteo Jorgenson, ki je zadnji dan Dofineje izzval Primoža Rogliča in osvojil končno drugo mesto. Letos je že zablestel na Dirki Pariz–Nica, na kateri je prikolesaril do velike zmage.

Jan Tratnik je na višinskih pripravah in bo, kot kaže, nastopil na Dirki po Franciji. | Foto: Ana Kovač Jan Tratnik je na višinskih pripravah in bo, kot kaže, nastopil na Dirki po Franciji. Foto: Ana Kovač

Jasno je, da bo Vingegaardov veliki pomočnik Sepp Kuss, kakor tudi Tiesj Benoot. Na delu bomo, kot kaže, videli tudi slovenskega kolesarja Jana Tratnika, za katerega se govori, da bo naslednje leto vozil za BORO – hansgrohe.

Odprto je torej še eno mesto, za katero se bosta potegovala dva kolesarja. Prvi je Olav Kooij, drugi Wilco Kelderman.

Primož Roglič
Sportal Rogliča na poti na Tour ne ustavijo niti metri snega
Slovenija Danska Euro Stuttgart
Sportal Kaj vse se je še dogajalo v Stuttgartu? Vsega je kriv Tadej Pogačar!
Ne spreglejte