Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 11. 2014,
8.51

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chris Horner

Torek, 18. 11. 2014, 8.51

2 leti, 10 mesecev

43-letni veteran Chris Horner vendarle našel rešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko je že vse kazalo, da bo 43-letni ameriški kolesar Chris Horner po 17 letih profesionalizma "specialko" moral postaviti v kot, je zdaj, kot kaže, našel novo kolesarsko sredino.

Po poročanju danske spletne strani sporten.tv2.dk je legendarni ameriški kolesar Chris Horner, ki bo v zgodovinskih arhivih zapisan kot najstarejši zmagovalec tritedenske etapne dirke (v skupnem seštevku španske Vuelte je zmagal star 41 let in 11 mesecev), po prekinitvi sodelovanja z italijansko ProTour ekipo Lampre-Merida, vendarle podpisal pogodbo za sezono 2015.

To je za omenjeni medij potrdil tudi njegov agent Baden Cooke, ki je, mimogrede, do nove pogodbe pomagal tudi slovenskemu kolesarju Janiju Brajkoviču, ki je z ameriško prokontinentalno ekipo United HealthCare podpisal dveletno pogodbo.

Po namigih spletne strani ProCyclingStats naj bi Horner sklenil "posel" z dansko kontinentalno ekipo CULT Energy Vital Water, ki ima v svojih vrstah večinoma danske kolesarje (Cooke je to pred nekaj minutami zanikal) ali italijansko prokontinentalno ekipo Neri Sottoli, a to so le špekulacije. Uradno naj bi ime novega delodajalca razkrili v roku nekaj dni.

Za Hornerjem je dokaj klavrna sezona, ki jo bo poskušal čim prej pozabiti, saj v njej ni nanizal vidnejših rezultatov. Na dirki Po Sloveniji je bil v skupnem seštevku 14., na Dirki po Franciji, kjer se je spopadal s posledicami bronhitisa, je zasedel 17. mesto, na Dirki po Utahu je bil sicer odličen drugi, potem pa na Vuelti, kjer se je želel še posebej izkazati in zagotoviti podaljšanje pogodbe pri ekipi Lampre-Merida, zaradi nizke ravni kortizola v krvi sploh ni dobil priložnosti za nastop. Zaradi prometne nesreče aprila letos, ko je v predoru vanj trčil range rover, Horner pa je utrpel hude poškodbe reber in pljuč, je moral izpustiti tudi Dirko po Italiji.

Ne spreglejte