Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2011,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Aleš Mušič

Četrtek, 17. 11. 2011, 22.05

8 let

''Zmaji'' se želijo z domačimi zmagami zasidrati pri vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Tilio Olimpijo se začenja mini domača turneja treh tekem, kot prvi prihajajo v Tivoli hokejisti Medveščaka, ki imajo za sabo šest zaporednih zmag. Bodo ''zmaji'' prekinili serijo Zagrebčanov?

Po reprezentančnem premoru se je v sredo tekmovanje v EBEL vrnilo na stare tirnice, hokejisti Olimpije so gostovali v Celovcu, kjer niso zmagali vse od februarja 2008. Na zmago pa bodo morali še nekoliko počakati, saj so izgubili z 1:2, potem ko so v zadnji tretjini uspeli izenačiti, a dve minuti pred koncem prejeli drugi zadetek. S porazom pa so Celovčanom prepustili tudi drugo mesto na lestvici.

''Prvo tretjino smo začeli nekoliko slabše, saj je KAC močno pritisnil na nas, vendar smo se tega sami zavedali, saj je takšen njihov stil igre na domačem ledu. Vseeno se nam je uspelo ubraniti. V drugi tretjini smo začeli boljše, si pripravili nekaj priložnosti, vendar plošček ni želel v mrežo. V zadnji tretjini nam je uspelo izenačiti, vendar ob koncu prejeli nesrečen zadetek, nam pa je zmanjkalo časa, da bi prišli do izenačenja. Škoda za izgubljeno točko, morda celo dve. A tako je v športu, nas pa čaka nova tekma,'' je bil po tekmi razočaran Aleš Mušič, ki je dosegel edini gol Olimpije.

V Tivoliju z Medveščakom še brez zmage

V Tivoli v petek prihaja Medveščak, ki je po vrnitvi Roberta Kristana med vratnice najbolj ''vroča'' ekipa. Hrvaški predstavnik v EBEL je namreč neporažen že na šestih zaporednih obračunih, na katerih je skupaj dosegel kar 31 zadetkov, prejel pa jih je le devet. Na prvem medsebojnem obračunu so bili boljši ljubljanski ''oklepniki'', ki pa proti Hrvatom na domačem ledu ne igrajo najbolje. V EBEL so namreč vseh šest medsebojnih obračunom v Tivoliju izgubili.

''Medveščak dobro poznamo, v preteklosti smo vedno imeli kar nekaj težav z njimi, letos pa smo jih v Zagrebu že ugnali. Pomembna bo igra v obrambi, biti bomo morali zbrani, v napadu pa bomo morali izkoristiti svoje priložnosti,'' je o receptu za zmago dejal 29-letni napadalec.

Cilj: tri tekme, tri zmage

S petkovo tekmo, na kateri ne bo mogel pomagati Boštjan Goličič, pa Olimpija začenja mini serijo domačih tekem. Po obračunu z ''medvedi'' namreč v nedeljo prihajajo Jeseničani, v torek pa češki Znojmo. Pomembnosti prihajajočih tekem se zaveda tudi Mušič: ''Na domačem igrišču štejejo le zmage. Drži, sedaj imamo tri tekme doma, zato si želimo treh zmag in šestih točk. S tem bi se znova zasidrali v zgornjem delu lestvice, saj med drugim in šestim mestom znaša razlika le tri točke. Za nas so to torej zelo pomembne tekme.''

Ne spreglejte