Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
22.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zmaji bojan zajc

Torek, 22. 1. 2013, 22.04

7 let, 12 mesecev

"Zmaji" odlično krenili v boj za končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 1. kroga drugega dela lige Ebel (v skupini od 7. do 12. mesta) v gosteh premagali madžarsko Sapo Fehervar s 3:2 (1:0, 2:1, 0:1).

Ljubljanski hokejisti so se znašli v težkem položaju v borbi za končnico. Potem ko so ostali brez možnosti za preboj v zgornji del lige, ki ima končnico že zagotovljeno, so se danes podali v boj za dve mesti, ki v izločilne boje vodita iz skupine, v kateri so ekipe od 7. do 12. mesta po prvem delu. Ker so Ljubljančani z 10. mestom v drugi del prinesli le eno točko, je bil zelo pomemben že današnji start, morebitni poraz bi že priprl vrata za preboj naprej.

Za nameček so bili Ljubljančani močno oslabljeni. Zaradi poškodb in zato, ker je vrste zmajev zapustil Mike Ratchuk, je imel trener Bojan Zajc večji del tekme na voljo le pet branilcev, v zadnji tretjini pa si je nato gleženj poškodoval še Patrick Coulombe. A vse to so zeleno-beli znali nadoknaditi, z borbeno igro so si prigarali dve točki in zasluženo zmagali v vroči dvorani v Szekesfehervarju, še tretjič v tej sezoni.

Eden najbolj zaslužnih za slavje je bil tudi vratar Jerrry Kuhn. Po treh tekmah kazni, ko zaradi udarca tekmeca ni smel nastopiti, se je vrnil v velikem slogu in tudi po njegovi zaslugi so zeleno-beli končali serijo visokih porazov v zadnjem času. Zaustavil je 45 poskusov domačih, vključno z nevarnim strelom Martona Vasa pičlih osme sekund pred koncem, ko so imeli Madžari dva igralca več na ledu.

Dva zadetka v manj kot minuti

V prvi tretjini je imel Matej Hočevar veliko priložnost v peti minuti, vratar Adam Munro pa je bil na mestu. V 11. minuti je protinapad drugega ljubljanskega napada z golom končal Andrej Hebar. Tudi po golu domači niso bili preveč nevarni, svoje navijače pa so razveselili v 22. sekundi drugega dela; Kyle Bailey je odbiti plošček pospravil v mrežo. Po tem golu so domači še imeli pobudo, Chris d'Alvise pa je na polovici tekme zapravil veliko priložnost za goste. Vse skupaj pa je popravil v 36., ko je premagal domačega vratarja, ki je slabo posredoval. šok za domače se še ni polegel, ko je po strelu Hebarja z desne stani Miha Verlič spremenil smer ploščku in gostje so vodili že s 3:1.

Prednost so zadržali vse do 56. minute, ko je z igralcem več pred golom zadel nekdanji zmaj Frank Banham. A vsi poskusi domačih , da bi izsilili izenačenje, so bili zaman, Kuhn je ob pomoči soigralcev zaklenil vrata za pomembni točki svoje ekipe.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani igrali v domačem Tivoliju, njihov tekmec pa bo Red Bull Salzburg, ki je danes s težavami šele po kazenskih strelih premagal Dornbirn.

Ne spreglejte