Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Sabahudin Kovačević

Petek, 2. 10. 2015, 12.04

8 let

Zmaji na Štajersko k strokovno-igralskemu delčku reprezentance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na avstrijskem Štajerskem bo ob 19.15 dvoboj začelja, v glavni vlogi bosta Gradec, ki se je okrepil s Sabahudinom Kovačevićem, in Olimpija, pri kateri je eden od igralcev še posebej motiviran.

V šestih obračunih nove sezone je kluboma, ki pogrešata končnico, uspelo le enkrat zmagati. V Gradcu so ukrepali in ta teden okrepili branilske vrste. Za stratega Todda Bjorkstranda in panterje novi, stari steber obrambe Sabahudin Kovačević ni neznanka. Med panterji je namreč preživel del zadnje sezone, ko so izločilni boji Gradcu še enkrat več spolzeli skozi prste.

Štajerci, pri katerih deluje pomočnik slovenske reprezentance Ivo Jan, pred večernim spopadom pravijo, da v njihovi ekipi ni ne duha ne sluha o podcenjevanju Ljubljančanov. "Zadnje tekme so pokazale, da Olimpija igra dober hokej. Ne smemo jim pustiti preveč prostora, hkrati pa moramo izkoristiti vse svoje priložnosti," razmišlja najboljši branilec lige ECHL lanske sezone Mike Little.

Desbiens počiva, Reinthaler visoko motiviran

Ameriški strateg na klopi Avstrijcev ne bo mogel računati na branilca Victorja Panelin-Borga in napadalca Alexandra Feichtnerja, medtem ko bodo zmaji igrali brez poškodovanega napadalca Guillauma Desbiensa. Kanadčan je ob nedeljskem naletu Raffaela Rotterja – prislužil si je osem tekem prepovedi – utrpel pretres možganov, kar zanj ni bilo prvič. Kako dolgo bo visokorasli oklepnik, ki je sredi tedna še čutil posledice naleta, odsoten z ledenih ploskev, na Celovški 25 še ne vedo.

Ob Desbiensovi odsotnosti bi lahko več priložnosti dobil Jure Sotlar, ki ga je Fabian Dahlem na prvih letošnjih tekmah "posedel", priložnost pa želi dobro izkoristiti Kristof Reinthaler.

Za avstrijskega branilca bo to prav posebna tekma, saj je velik del kariere preživel v rodnem Gradcu in bo tako sploh prvič v ligi EBEL zaigral proti svojemu matičnemu moštvu. "Zadnja štiri leta sem igral za Gradec, tako da sem zelo motiviran. Če bomo disciplinirano in dobro igrali v obrambi, bomo odnesli točke," je za uradno spletno stran lige dejal 27-letnik.

Obračun se bo v Gradcu začel ob 19.15.

Ne spreglejte