Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 10. 2014,
10.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
liga EBEL HDD Olimpija VSV Beljak

Natisni članek

Petek, 10. 10. 2014, 10.30

8 let, 3 mesece

Zmaji bi nekdanjega stratega in njegove varovance potisnili na dno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na Koroškem bo zvečer derbi začelja, v glavnih vlogah pa Olimpija in Beljak z nekdanjim ljubljanskim strategom na čelu. Zmaji upajo na dve točki in priključek višjeuvrščenim.

Nobeno od moštev, ki bosta palice zvečer prekrižali v Beljaku, letos ne blesti. Daleč od tega. Po osmih obračunih imata obe na računu skromne štiri točke, ki zadostujejo za predzadnje oziroma zadnje mesto. Bolj kot pogled na Olimpijin izkupiček preseneča pogled na beljaški. Nekdanji trener ljubljanskega kluba, zdaj tretjo sezono poveljnik Beljaka, Hannu Järvenpää, z orli še nikoli ni tako slabo odprl sezone kot letos. Šest porazov in dve zmagi vodstva lanskih polfinalistov niso pustili ravnodušnih in če se rezultatski trend ne bo hitro spremenil, bi v klubu lahko kmalu sledile spremembe.

"Že od prvega meta ploščka moramo biti stoodstotno pri stvari, pokazati željo in čim prej vzpostaviti pritisk na Ljubljančane. Hiter zadetek bi naši uničeni samozavesti prišel še kako prav. Na prejšnjih tekmah smo lovili priključek in prejemali zadetke v najslabših možnih trenutkih. Zdaj moramo pokazati vse svoje prednosti in končno dobiti dve točki, ki smo jih dolžni tudi našim navijačem," je finski strateg, ki je zmago v letošnji sezoni zadnjič videl 19. septembra proti Innsbrucku, za uradno stran lige strnil razmišljanja pred srečanjem z Olimpijo, proti kateri je letos enkrat že padel na izpitu.

Igrati kot na zadnjih dveh tekmah

Prav iz te zmage (4:1), ki sega v 26. september, in boljših iger na zadnjih tekmah – v nedeljo so doma premagali Sapo Fehervar (3:1) – upanje in energijo črpajo v zeleno-belem taboru. "V Beljak odhajamo po zmago. Enkrat smo jih že premagali doma, lahko jih tudi v gosteh. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. A če bomo igrali kot na zadnjih dveh tekmah, bomo imeli zelo dobre možnosti za uspeh in novi pomembni točki, s katerima bi ujeli priključek z višje uvrščenimi ekipami," je optimističen Rok Leber.

Prvi center in soigralci, ki bodo lovili prvo zmago v gosteh, še vedno ne bodo mogli računati na Miho Pesjaka, ki je v sredo prvič po poškodbi v Dornbirnu opravil lažji trening, medtem ko v avstrijski ekipi ne bo Cola Jarretta in Marka Santorellija. Bosta pa na domačem ledu prvič zaigrali okrepitvi Jason Krog in Darren Haydar.

Če bo zmajem podvig uspel, bodo Beljak potisnili na zadnje mesto in se na nedeljsko domačo tekmo proti Salzburgu odpravili s predzadnjega mesta.

Ne spreglejte