Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 5. 2013,
14.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Žiga Pavlin Stockholm

Sreda, 1. 5. 2013, 14.52

7 let, 12 mesecev

Žiga Pavlin: Vemo, kje smo na papirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dežela ''treh kron'' je zadnji dve leti dom Žigi Pavlinu, ki se po mesecu dni znova vrača tja. A tokrat se postavni branilec ne bo preizkusil na klubski ravni, Rise namreč čaka svetovno prvenstvo.

Kranjčan je po treh sezonah pri Olimpiji in eno v Italiji sprejel odločitev, da naredi v svoji igralski karieri korak naprej in se preizkusi na severu Evrope. Podpisal je pogodbo z drugoligašem Trojy-Ljungbyjem, kjer je hitro postal nosilec igre. V krstni sezoni je na 49 tekmah dosegel 26 točk, s svojimi igrami pa je prepričal vodilne klubske može in podaljšal pogodbo.

V tej sezoni mu je trener namenil vlogo pomočnika kapetana, na zadnji dan prestopnega roka pa mu je uspelo stopiti še stopničko višje. Prestopil je v elitnoligaša Rögleja, ki se je boril za obstanek. Cilj ni bil izpolnjen, klub je izpadel, 28-letni branilec, rojstni dan je praznoval v torek, pa je ostal brez kluba. "Rad bi ostal na Švedskem. Seveda bi bilo najbolje v elitserien (najvišji kakovostni razred švedskega hokeja, op. p.), nič pa ne bo narobe, če prestopim v allsvenskan," je za začetek razkril klubske želje, ki je na govorice, da se zanj zanima prav predstavnik elitserien AIK, odgovoril: "Sam nimam nobenih stikov z drugimi klubi. To ureja zastopnik. On se pogaja s švedskimi klubi. Trenutno ni še nič resnega. Kontakti so, vendar ni še nobenega govora o podpisu pogodb. Zainteresirani klubi bodo spremljali svetovno prvenstvo, potem pa bomo videli. Mislim pa, da pred koncem svetovnega prvenstva ne bo prišlo do nobene odločitve."

Sistem je uspešen

Klubski hokej smo nato dali ob stran, pred Pavlinom in soigralci je namreč svetovno prvenstvo elitne divizije, ki bo na sporedu v Stockholmu. Ofenzivni branilec se je reprezentanci priključil v drugem tednu priprav v Mariboru, kar pomeni, da je izpustil le tekmi z Italijo. "Iz teh štirih tednov priprav, kolikor sem sam prisoten, smo poskušali izvleči maksimum. Škoda, da smo nekateri s tekmami v klubskih tekmovanjih zaključili tako hitro, saj je potem ogromno treningov. Lahko rečem, da smo trenirali zelo kakovostno. Strokovni štab je pripravil za mesec in pol programa treningov, nam, ki smo postopoma prihajali, je preostalo le, da se vključimo v sistem igre. Ni nam bilo težko, še posebej, ker smo zares dobra 'klapa'," je ocenil potek priprav otrok kranjskega Triglava, ki je nato naredil primerjavo s treningi iz preteklih let: "Lani sem se pripravam priključil na samem začetku, tako da menim, da je bil program priprav enak. Vem, kako težko je na začetku, ko je na ledu le nekaj igralcev. Vendar pa nato začnejo prihajati tudi drugi, tako da je vedno lažje. Že nekaj let je sistem enak in tudi uspešen, kar dokazujejo rezultati."

Ponujeno priložnost bodo izkoristili

V teh štirih tednih je bilo prvotno načrtovanih sedem pripravljalnih tekem, kot jih bo na sporedu tudi na prvenstvu. Seveda bo na Švedskem ritem hujši, saj bo predtekmovanje odigrano v desetih dneh. Zaradi težav z virusom so v pripravljalnem delu ''risi'' odigrali šest tekem, izkupiček pa so štiri zmage in dva poraza. "Igre smo postopoma dvigovali na višjo raven, zadnja tekma v Mariboru pa je bila najboljša. Za konec nas je še čakala tekma na Dunaju, ki pa morda ni bila najboljša. Nismo prikazali predstave na najvišji ravni. A uspelo nam je zmagati, kar je pred tako pomembnim turnirjem pomembno za motivacijo," ocenjuje nastope Pavlin in razkriva pričakovanja pred nastopi na severu Evrope: "Čaka nas sedem izjemno kakovostnih nasprotnikov, kar pomeni prav toliko težkih tekem. Iskali bomo svoje priložnosti in tisti, ki nam jo bo ponudil, jo bomo poskušali izkoristiti. Če bo to že na prvih tekmah, toliko bolje."

Za konec je še branilec, ki je v reprezentančnem dresu odigral 69 tekem, razmišljal o možnostih oziroma ciljih: "Vsi se zavedamo, kje smo na papirju. Še vedno je primaren cilj obstanek med elito. To bi podpisali vsi. Od igralcev, vodstva do navijačev. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, seveda bomo sprejeli tudi to. A primaren cilj ostaja obstanek v eliti in presenetiti še kakšnega večjega nasprotnika."

Ne spreglejte