Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 11. 2018,
21.15

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

Natisni članek

legionarji Robert Sabolič liga KHL Slovan Bratislava Žiga Jeglič

Sobota, 3. 11. 2018, 21.15

5 let, 5 mesecev

Žiga jeglič je nazaj

Žiga Jeglič po odsluženi kazni in 259 dneh spet zaigral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40
Žiga Jeglič | Žiga Jeglič je odigral prvo tekmo po osmih mesecih in pol. | Foto Sportida

Žiga Jeglič je odigral prvo tekmo po osmih mesecih in pol.

Foto: Sportida

Prvič po 17. februarju in olimpijski zmagi slovenske hokejske reprezentance nad Slovaško s 3:2, ki jo je pristreljal v loteriji v Pjongčangu, je v soboto spet zaigral hokejski povratnik Žiga Jeglič. Gorenjec, ki je odslužil kazen zaradi dopinškega prekrška, se je po 259 dneh vrnil v dresu Slovana iz Bratislave. Slovaki so na domačem ledu z 0:3 priznali premoč Lokomotivu iz Jaroslavla.

Žiga Jeglič
Sportal Uradno: Žiga Jeglič se vrača. Navijači navdušeni.

Osem mesecev in pol ali 259 dni po zadnjem obračunu se je v tekmovalni ritem vrnil Žiga Jeglič. Gorenjskemu napadalcu je kazen zaradi dopinškega prekrška z olimpijskih iger potekla 20. oktobra, pod svoje okrilje ga je sprejel KHL-ovec Slovan Bratislava.

Klub, za katerega je 30-letnik v ligi KHL igral že med letoma 2014 in 2017 in v katerem je vselej užival veliko podporo navijačev. Tako je tudi po vrnitvi v slovaško prestolnico, kjer so ga navijači v teh dneh že okupirali, se z njim fotografirali in prosili za avtograme.

"Počutim se skoraj kot doma. Vesel sem vrnitve in tega, da lahko spet igram za Slovan. Zadnje tri, štiri mesece sem bil vsak dan na ledu, a tekma je nekaj povsem drugega. Vem, da sprva ne bo lahko," je pred dnevi za slovaške medije dejal Jeglič in dodal, da je preživljal težko obdobje: "Težko je bilo. Presenečen sem bil, da je prišlo do takšne administrativne napake. Nekatere stvari se v življenju zgodijo z razlogom. Ne vem, zakaj je bilo to dobro, morda pa bom zdaj še bolj užival v hokeju."

Ob vrnitvi na led je s Slovanom izgubil proti Lokomotiv Jaroslavlu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Ob vrnitvi na led je s Slovanom izgubil proti Lokomotiv Jaroslavlu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Vrnitev ob porazu

Jeglič se je v tekmovalni ritem vrnil na tekmi kontinentalne hokejske lige med Slovanom in Lokomotivom iz Jaroslavla. Ruski kolektiv je v Bratislavi slavil s 3:0. Slovenski napadalec je na ledu preživel 11 minut in 23 sekund, enkrat streljal na gol, dobil enega od dveh sodniških metov in blokiral en strel.

Slovan je po 26 tekmah pri devetih zmagah, kar zadostuje za deseto mesto zahodne konference, od osmega, ki vodi v končnico, je oddaljen točko. Lokomotiv je četrti na zahodu.

Saboličevi do četrte zaporedne zmage

Robert Sabolič | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič Foto: Vid Ponikvar

V ligi KHL drsa še en slovenski predstavnik. Napadalec Robert Sabolič je v soboto s Torpedom iz Nižnega Novgoroda vpisal četrto zaporedno zmago. S 3:1 so premagali soseda na lestvici, Salvat Julajev Ufa. Slovenski legionar je na 24 tekmah vknjižil osem zadetkov in tri podaje. Nižni Novgorod je na šestem mestu zahodne konference. Vodilno moštvo lige je Avtomobilist Jekaterinburg, ki je na 25 tekmah izgubil le enkrat.

Sezono je v ligi KHL začel Rok Tičar, a so se mu pri kitajskem Kunlunu pred časom zahvalili za sodelovanje. Napadalec je uradno še brez kluba. Na Slovaškem so ugibali o Tičarjevi vrnitvi v Slovan, a je trener pred dnevi dejal, da o tem ne razmišlja.

 

Preberite še:

Žiga Jeglič
Sportal Žigi Jegliču se izteka kazen zaradi dopinškega prekrška z OI
Rok Tičar
Sportal Kitajci ne računajo več na Roka Tičarja
Ne spreglejte