Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
10.15

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga INL Triglav Kranj HK Celje HDK Maribor HKMK Bled

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 10.15

4 leta, 9 mesecev

"Železarji" brez skalpa vodilnih, Slavija dopustila hitre zadetke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prešernih obrazov so nedeljske tekme končali le Kranjčani in Mariborčani. Za Slavijo in Bled so bili usodni Italijani, medtem ko so Jeseničani doma premoč priznali vodilni ekipi Lustenaua.

"Železarji" so ta konec tedna odigrali le eno tekmo, na kateri so palice prekrižali z neugodnim Lustenauom, ki je z dvema tesnima zmagama nad slovenskima ekipama prevzel vodstvo lige INL. Po Bledu so avstrijskemu klubu, ki ima v svojih vrstah pisano paleto hokejistov s severa Evrope, premoč priznali tudi Jeseničani. Zanje je bila usodna druga tretjina, ko jim ni uspelo premagati prvega vratarja Heikkija Tuomista, medtem ko je moral Jure Pavlič dvakrat po plošček v svoj gol. V zadnjo tretjino so tako stopili z dvema zadetkoma zaostanka, a je Sašo Rajsar dobrih pet minut pred koncem znižal na –1 in ohranil upe na podaljšek, ki pa, kljub temu da so člani Team Jesenic nastreljali "leve" iz Dornbirna (razmerje v strelih 35:28 za Jesenice), se ni zgodil. Pred premorom, prihodnjo tekmo v ligi INL bodo odigrali šele 21. januarja, so Jeseničani na devetem mestu.

Če kdo, se preteklega konca tedna lahko veselijo Kranjčani, saj so na račun vpisali dve zmagi. Po suverenem nastopu proti Mariboru so v nedeljo v zadnji tretjini strli odpor najslabše italijanske ekipe Merano. Vse do 50. minute so gledalci v Kranju videli le en zadetek, ki ga je v prvi tretjini zrežiral Jernej Vodnjov. Deset minut pred koncem je izenačil Taggart Desmet, dobrih šest minut pozneje pa so "orli" izkoristili dva igralca več in prek Mihe Ahačiča spet prešli v vodstvo. Gostje so poskušali brez vratarja, a je njihove načrte 20 sekund pred koncem rednega dela prekrižal Nejc Hočevar, ki je zabil v nebranjeno mrežo in postavil končni rezultat 3:1. Kranjčani so se po zmagi prehiteli Merano in so trenutno 11.

Založanom je po visoki sobotni zmagi nad Celjem v nedeljo spodrsnilo na italijanskem ledu, pri Kalternu so namreč izgubili z 2:4. Gostitelji so bili v prvi in zadnji tretjini uspešnejši za zadetek, medtem ko se je drugi del končal brez zadetkov. Vsekakor bo najuspešnejše slovensko moštvo v ligi INL, zasedajo osmo mesto, poskušalo hitro pozabiti prvih pet minut, ko so v pičlih 45 sekundah prejeli kar dva zadetka. In tudi v zadnji tretjini so Italijani za hrbet Uroša Puša dva ploščka pospravili v dobri minuti. Andraž Čampa je v 53. minuti znižal na 2:4, a mreža Hannesa Pichlerja se do konca tekme ni več zatresla. Kaltern je trenutno deseti, Playboyi pa za tako želenim petim mestom, ki vodi neposredno v končnico, zaostajajo že za osem točk.

Tudi drugi štajerski derbi je pripadel mariborskim "lisjakom", ki so v Celju nadzorovali potek srečanja. Prvi je mrežo domačega vratarja Luke Koštomaja načel Aljaž Ribič, ki je v 42. minuti po podaji Žige Kranjca s svojim drugim zadetkom Maribor popeljal že na 4:0. Celjani so se zbudili šele 12 minut pred koncem, ko je Jakob Nadvežnik ugnal Mateja Duha. Slabo minuto pred koncem je Duh klonil še drugič, natančen je bil Tim Ograjenšek, ki je postavil končni izid 2:4. Mariborčani so se po spodbudnejših predstavah v zadnjih tednih odlepili z dna lestvice in so 13., oklepniki iz knežjega mesta pa so sedmimi točkami manj mesto za njimi.

Blejci so po sobotnem porazu, ko so doma skoraj presenetili vodilni Lustenau, v nedeljo pričakovano izgubili v Neumarktu. Tudi tokrat je imel vratar Nejc Kapus polne roke dela, saj so Italijani sprožili kar 56 strelov, a se je 18-letnik med vratnicama Bleda izkazal s 93-odstotno uspešnostjo. Kljub temu pa se niso mogli izogniti petardi, za katero so poskrbeli Rudi Locatin, Steve Pelletier (dva zadetka), Paolo Bustreo in Enrico Dorigatti. Gorenjci so sprožili le 11 strelov, Alex Caffi pa je skrbel, da noben plošček ni končal za njegovim hrbtom. Pred premorom ostajajo na zadnjem mestu, točko pred njimi, a z dvema tekmama manj, so Celjani, Neumarkt pa se oklepa šestega mesta.

Ne spreglejte