Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 10. 2014,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins Anaheim Ducks Buffalo Sabres Washington Capitals

Sreda, 22. 10. 2014, 18.19

8 let

Zaradi tragičnega dogodka tekma v Ottawi odpovedana, Anaheim še šestič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL so se v noči na četrtek odigrale le tri tekme, potem ko je bila zaradi tragičnega dogodka v Ottawi tekma odpovedana. Anaheim prišel do šeste zaporedne zmage.

Edmonton Oilers so dosegli še drugo zaporedno zmago, potem ko so na domačem ledu premagali Washington z izidom 3:2. Philadelphia je bila v gosteh boljša od Pittsburgha, hokejisti Anaheima pa so si priigrali domačo zmago proti Buffalu. Najbolj se je izkazal Corey Perry, ki je dosegel tri gole.

Corey Perry dosegel drugi hat-trick sezone

Vodstvo hokejske lige NHL je moralo v noči na četrtek prestaviti tekmo med Ottawa Senators in Toronto Maple Leafs, potem ko je v strelskem obračunu v kanadski prestolnici življenje izgubil vojak. Vodstvo lige je ob tem izreklo sožalje družini preminulega vojaka, tekmo pa bodo nadoknadili pozneje. V Ottawi je strelec vdrl v poslopje parlamenta in ob tem ubil vojaka, kmalu zatem pa tudi sam padel pod streli varnostnikov. Gostujoči hokejisti iz Toronta v tem času niso bili v bližini obračuna.

Na temi med Pittsburgh Penguins in Philadelphia Flyers, ki so jo dobili gostje iz Philadelphie, so se pokojnemu vojaku Nathanu Cirillu v ta namen poklonili tudi z minuto molka.

Anaheim je s 4:1 odčital lekcijo Buffalu. Corey Perry je hitro začel polniti gol gostiteljev, dosegel tudi drugi hat-trick sezone ter Anaheimu izdatno pomagal do šeste zaporedne zmage. V prvih sedmih tekmah sezone ima Perry zdaj že osem golov, tokrat je prvega dosegel v 9. minuti prve tretjine, drugega in tretjega pa tri minute pred koncem tekme.

"Zadeve se trenutno dobro odvijajo in celotna ekipa igra odlično. Nisem tu samo jaz, ampak dogajajo se nam dobre stvari. Udarim po ploščku in ta gre v gol," je po zmagi povedal Perry.

Drevi bodo igrali tudi Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu, kralji bodo palice prekrižali z Buffalom.

Ne spreglejte