Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
12.18

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

noad smrt hokej Adam Johnson

Nedelja, 29. 10. 2023, 12.18

6 mesecev

Adam Johnson (1994–2023)

Za nekdanjega člana lige NHL usodna nesreča med tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54
Adam Johnson | Adam Johnson je med drugim igral tudi za Augsburger Panther. | Foto Guliverimage

Adam Johnson je med drugim igral tudi za Augsburger Panther.

Foto: Guliverimage

Nekdanji igralec lige NHL, hokejist Adam Johnson, je umrl po hudem nesrečnem dogodku med sobotno tekmo lige EIHL svoje angleške ekipe Nottingham Panthers, poročajo tuji mediji. Imel je le 29 let. Za pokojnikovo moštvo brani slovenski vratar Rok Stojanovič.

Nottingham Panthers, ki igrajo v angleški elitni hokejski ligi (EIHL), so v nedeljo sporočili, da je organizacija "zlomljena zaradi novice o Adamovi smrti". Organizatorji so prekinili sobotno tekmo Panthers proti Sheffield Steelers, potem ko je bil Johnson udeležen v trčenju na ledu v drugi tretjini. Johnson je prejel nujno oskrbo na ledu, igralci pa so se na koncu vrnili v slačilnico, potem ko so ga odpeljali v bolnišnico v Sheffieldu. 

Okoli osem tisoč navijačev v areni Utilita v Sheffieldu je bilo takoj po nesrečnem dogodku pozvanih, naj zapustijo stavbo zaradi tega, kar so Panthers napovedali kot "nujno medicinsko pomoč".

"Vsi v klubu, vključno z igralci, osebjem, vodstvom in lastniki, so ob novici o Adamovi smrti povsem strti," so v izjavi za javnost zapisali Panthers, katerega član je tudi slovenski vratar Rok Stojanovič.

"Naše misli so tudi z navijači in osebjem obeh klubov. Panthers bi se radi zahvalili vsem, ki so sinoči pomagali Adamu v najzahtevnejših okoliščinah. Adam, naša številka 47, ni bil samo izjemen hokejist, ampak tudi odličen soigralec in neverjetna oseba, pred njim pa je bilo še vse življenje. Klub ga bo zelo pogrešal in ga ne bo nikoli pozabil."

Vodstvo lige EIHL je ob tem sporočilo, da so vse nedeljske tekme prestavljene.  

Johnson je v svoji karieri igral tudi v ligi NHL, nastopil je na 13 tekmah s Pittsburgh Penguins v delih dveh sezon od 2018 do 2020, dosegel en gol in zabeležil štiri podaje. Dele treh sezon je preživel pri podružnici AHL Penguins v Wilkes-Barre/Scrantonu, igral pa je tudi za podružnici AHL Los Angeles Kings in Philadelphia Flyers. V Evropi je igral za Malmö Redhawks, Augsburger Panther in Nottingham Panthers.

Ne spreglejte