Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
10.37

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovan Bratislava Gašper Krošelj Žiga Jeglič Rok Tičar Jan Muršak CSKA Moskva Medveščak Zagreb liga KHL Avangard Omsk

Četrtek, 22. 10. 2015, 10.37

5 let, 2 meseca

Z zmagovito serijo prehiteli še nebogljene prvake, ki iščejo trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zagrebčani še naprej ne najdejo poti do zmage, gre pa bolje Slovanu, ki je slavil četrtič zapored in poskočil na lestvici. Moskovski CSKA zmago dočakal v loteriji.

Igralcem Medveščaku Medveščaka v zadnjih desetih dneh ne gre, izgubili so še petič zapored. Pred domačimi gledalci je bil zanje usoden Avangard Omsk, ki je zmago v dvoboju vratarjev domov odneselpeljal z nogometnih 1:0. V zagrebškihi vrstahi ni bilo hokejista, ki bi ukanil vratarja Dominika Furcha (zaustavil je vseh 25 strelov). Na drugi strani je Danny Taylor ob istem številu strelov klonil le enkrat ob 25 strelih. V drugi minuti ga je premagal Aleksander Perežogin, ki je končni rezultat postavil že v 73. sekundi. Gašper Krošelj je bil drugi vratar Medveščaka, ki se kljub slabi seriji še drži na sedmem mestu zahoda. Zagrebčani bodo v petek gostili Astano.

ZMu pa za ovratnik jim z le dvema točkama zaostanka diha Slovan Bratislava. Prebujeni Slovaki so v sredo s 5:3 premagali Barys Astano, Rok Tičar in Žiga Jeglič, ki sta soigralcem pomagala okoli približno 16 minut in, sta k zmagi prispevala podajo za vodstvo z 1:0. Slovan je skočil na deveto mesto, v petek bo gostil Avangard. S četrto zaporedno zmago je na lestvici prehitel tudi aktualnega prvaka SKA Sankt Peterburg. Ta je po 22 tekmah in 12 porazih ostal brez razvpitega trenerja Andreja Nazarova in čaka na novega stratega. S klubom, ki je po novem "ogrel srce" prekrškarju Slavi Vojnovu, povezujejo selektorja reprezentanca Olega Znaroka in trenerja, odličnega Sibirca Andreja Skabelko.

V derbiju vrha zahoda in vzhoda je neučinkoviti CSKA brez Jana Muršaka, ki okreva po poškodbi, po loteriji z 1:0 premagal Sibirsk Novosibirsk. Odločilni kazenski strel je prispeval Aleksander Radulov. NaV obeh straneh vratih sta se izkazala čuvaja mreže, ki v rednem delu nista dopustila zadetka, moskovski Ilja Sorokin je zaustavil 21 strelov, Aleksander Salak pa kar 39. CSKA, ki se po štirih gostovanjih vrača domov, ostaja tretji na zahodu in drugi v svoji diviziji, v ponedeljek bo gostil Čerepovec.

Ne spreglejte