Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2011,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Žiga Pance HDD Olimpija

Sobota, 19. 11. 2011, 17.12

8 let

Ž. Pance: Podcenjevanja ne bo, saj gre za derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Zmajem'' reprezentančni premor ni koristil, zabeležili so namreč dva poraza in padli na peto mesto. V nedeljo se bodo skušali navijačem oddolžiti, zmaga proti ''železarjem'' bi prišla kot naročena.

Težave z realizacijo v napadu se v taboru Tilie Olimpije nadaljujejo. V ekipi ni posameznika, ki bi uspel tresti nasprotnikove mreže konstantno, na zadnjih dveh tekmah so Ljubljančani skupaj dosegli točno zadetek na tekmo. Je že res, da je obramba dobra, v celotni ligi je prejela najmanj za zadetkov, a v napadu ''škripa'' kot že dolgo ne. Olimpiji ne pomaga niti igralec več oziroma dveh več, kot so ju imeli proti Medveščaku. Slednji je namreč v Tivoliju dosegel novo zmago, hkrati pa prehitel hokejiste iz slovenske prestolnice na lestvici.

''Kristan je znova opravil odlično delo, mi smo imeli svoje priložnosti, a smo ga premagali le enkrat. Pokopale so nas izključitve, kaj takega si v prihodnje ne smemo več privoščiti, še posebej v zadnjih desetih minutah, ko lovimo rezultat. Enostavno smo naredili preveč napak v nevtralni tretjini,'' je po tekmi podal oceno Žiga Pance, nato pa dejal, kaj se je dogajalo v zadnjih desetih minutah, ko so s soigralci napravili kar tri prekrške: ''Brez dvoma je bila prisotna živčnost. Če izgubljaš nekaj ni v najlepšem redu. Prevzela nas je nervoza, naredili smo tri prekrške, hkrati pa je Hughes dobil desetminutno izključitev. Vsak igralec se pozna, še posebej igralec kot je John.''

Derbi je vedno derbi

V nedeljo bo dvorana Tivoli priča novem večnem derbiju, a bo ta nekoliko drugačen kot prva dva v tej sezoni. ''Železarji'' namreč prihajajo v Tivoli brez večine tujih igralcev, ki so zaradi finančnih težav zapustili Jesenice.

A derbi bo vedno derbi, gorenjska trma je v vseh teh letih dokazala, da se ne oziroma na igralsko zasedbo nasprotnikov. ''Proti Jesenicam ne bo nobenega podcenjevanja. Kakor koli obrneš, derbi je vedno derbi. Oboji se bomo borili do zadnje sekunde,'' je ljubljanski kapetan za začetek razblinil vsa ugibanja o morebitnem podcenjevanju, nato pa nadaljeval: ''Na eni strani se Jeseničani ukvarjajo s financami, na drugi se mi z zmagami. Mi bomo morali dvigniti nivo igre, predvsem pa bomo morali bolje odigrati v nevtralni tretjini, kjer bomo morali izgubiti manj ploščkov. Nasprotnik ne sme prestreči tolikšno število podaj, te bodo morale biti natančnejše.'' Pri Olimpiji se je na seznamu poškodovanih Boštjanu Goličiču pridružil Boštjan Groznik, ki jo je skupil na obračunu z Medveščakom in bo nekaj časa odsoten z ledenih ploskev.

Ne spreglejte