Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo statistika risi slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 27. 4. 2014, 11.28

8 let

Z najboljšo obrambo, a z najslabšim power-playem in učinkovitostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca, ki se je s prvim mestom na SP vrnila med hokejsko smetano, je imela v Gojangu najboljšo obrambo in vratarja ter najslabši izkoristek ob igralcu manj in nizko učinkovitost.

Slovenija je dosegla svoj cilj, pa čeprav je zanj trepetala vse do zadnjega piska sirene svoje zadnje tekme svetovnega prvenstva. Risi in Avstrijci, ki že vrsto let skupaj izpadajo iz elite in se vanjo vračajo, bodo prihodnje leto del hokejskega šova, ki ga bosta gostili Praga in Ostrava. A preden misli povsem zaidejo na Češko, je tu še reprezentančna statistika SP v Gojangu, ki razkriva, v katerih elementih so bili Slovenci najboljši in katere bodo poskušali izboljšati.

Najučinkovitejši so bili Avstrijci, ki so v zadetek spremenili 13,61 odstotka vseh strelov – mrežo nasprotnikov so zatresli 20-krat. Na tekmo so v povprečju dosegli štiri zadetke, le proti Sloveniji je njihov trend tresenja mrež upadel, saj so Luko Gračnarja premagali le enkrat. Najmanj učinkoviti so bili ob domačinih, ki so cilj našli le v 8,05 odstotka, prav slovenski hokejisti. Risi so ustrelili največkrat od vseh – sprožili so 153 strelov -, a zadeli le v 9,8 odstotka poskusov.

Dopustili najmanj strelov, power-play ostaja šibka točka

Najbolje so se ob igralcu več znašli Ukrajinci, ki so power-play izkoristili v 34,78 odstotka, ali z drugimi besedami, vsako tretjo številčno premoč so kronali z zadetkom. V tem elementu ima Slovenija še veliko rezerv, power-play je namreč šibka točka risov, ki so bili v tem elementu najslabša reprezentanca na prvenstvu, saj so z igralcem več izkoristili le dve priložnosti od 26. V igri z igralcem manj je šlo najbolje Avstrijcem, ki so se ubranili v 85,71 odstotka, Slovenija je na tretjem mestu (81,82 odstotka).

Je pa Slovenija najboljša, ko beseda nanese na vratarske obrambe. Po zaslugi Luke Gračnarja, ki je branil na štirih od petih tekem, je slovenski odstotek 94,74. Risi so dopustili sploh najmanj strelov na svoja vrata – 114 – in prejeli daleč najmanj zadetkov – le šest. Ukrajina, druga reprezentanca z najmanj prejetimi zadetki, jih je prejela 13.

Največ kazenskih minut so si prislužili Južnokorejci (89), najmanj Avstrijci. Največ gledalcev si je, razumljivo, ogledalo obračune domače reprezentance, in sicer v poprečju 2.649 ljubiteljev hokeja na tekmo.

Ne spreglejte