Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
16.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej

Petek, 11. 1. 2013, 16.56

8 let

Z disciplino po skalp vodilnega moštva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Slavije po uspešnem zaključku leta odhajajo na avstrijsko gostovanje, v soboto jih čaka Feldkirch, v nedeljo še Zell am See. Luka Šimunovič meni, da lahko tokrat pade tudi vodilna ekipa.

Ljubljansko moštvo je po slabšem začetku sezone v mednarodni ligi INL leto končalo z dvema zmagama (proti Kranju in Lustenauu) in se zavihtelo na drugo mesto avstrijsko-slovenskega tekmovanja. Po dveh tednih tekmovalnega premora se odpravljajo na dvojno avstrijsko gostovanje, na katerem se bodo spopadli s tekmecema, ki ju v letošnji sezoni še niso premagali. Kljub temu je napadalec Slavije Luka Šimunovič prepričan, da je vseh šest točk dosegljivih in da lahko pade tudi vodilno moštvo Zell am See, ki ima sicer na vrhu krepko zalogo prednosti pred zasledovalci.

Disciplina, disciplina, disciplina ...

A še preden se bodo zoperstavili ''severnim medvedom'', bodo palice prekrižali s trenutno petim moštvom Feldkirchom, ki jim je na vseh treh tekmah v letošnji sezoni vselej ''ušlo'' za dva zadetka. In kako so izkoristili premor pred nabiranjem avstrijskih točk? ''Poskusili smo se maksimalno pripraviti, tako kot med vsakim našim premorom. Treningi so bili na začetku bolj intenzivni, proti koncu premora pa smo jih 'spustili' na nekoliko nižjo raven in se kar najbolje pripravili na tekmi,'' o intenzivnosti treningov pove Šimunovič in poudari še pomembnost video analiz, ki jih zahteva liga, ter discipline, na katero opozarjajo že vso sezono: ''Z video analizo si pred vsakim obračunom ogledamo potek tekme, kar je zelo dobrodošlo, saj se tako osredotočimo le na posamezno ekipo in si ogledamo, kje imajo nasprotniki šibke točke, ki jih lahko izkoristimo. Zavedamo se, da je 'power play' ena odločilnih stvari, ki danes vpliva na rezultat tekme. Poleg tega pa že vso sezono ponavljamo, kako pomembna je disciplina.''

Z vsemi močmi po šest točk

Čeprav recepta za zmago nad avstrijskima nasprotnikoma v letošnji sezoni še niso našli, najbližje zmagi so bili na decembrski tekmi proti Zell am See-ju, ko so premoč vodilnemu moštvu morali priznati šele po kazenskih strelih, je 26-letni napadalec pred vikendom optimističen: ''Na zadnji tekmi s Zell am See-jem nismo bili pravi, nismo bili stoodstotni, ampak mislim, da ta vikend lahko padejo. Prepričan sem, da nam bo tudi Feldkirch zdaj uspelo premagati. Pripravljeni smo dobro in v Avstrijo gremo po šest točk.'' Pri nabiranju točk bo lahko pomagala celotna ekipa, saj nihče ni poškodovan, poleg tega se na ledene ploskve po prisilnem počitku vrača Tilen Zagorc-Pilko: ''Trenutno nihče ni poškodovan, vsi pa se veselimo vrnitve Pilkota po poškodbi, saj res veliko prispeva k naši ekipi,'' je nad vrnitvijo soigralca navdušen Šimunovič, ki ve, da si kljub drugemu mestu končnice še niso zagotovili: ''Zell am See ima neko prednost pred vsemi, a za ostale ekipe se obeta še trd boj za četverico. Do konca je še kar nekaj tekem, tako da bo še zelo pestro. Tudi zadnje moštvo (Lustenau op. a.) še ni odpisano.'' Lov na točke se bo začel v soboto ob 19.30 v Feldkirchu, nadaljeval pa v nedeljo ob 17.30 v Zell am See-ju.

Ne spreglejte