Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Washington Capitals New York Rangers

Sreda, 16. 12. 2015, 22.30

8 let

Washington melje v gosteh in kraljuje še naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Washington Capitals so si v gosteh privoščili New York Rangers. Vodilno moštvo vzhodne konference je zmagalo z rezultatom 7:3.

Hokejisti Washingtona so se z zmago nad moštvom New York Rangers samo še utrdili na vrhu vzhodne konference in se točkovno izenačili z doslej najboljšo ekipo lige Dallasom.

Domači so sicer dobro začeli in prvo tretjino dobili s 3:1, nato pa so gosti dosegli šest zadetkov zapovrstjo in tekmo odločili v svoj prid. Pri tem so imeli največji delež Justin Williams z dvema zadetkoma in podajo, Marcus Johansson z golom in dvema podajama ter Nicklas Backstrom s tremi podajami. Kar enajst gostujočih hokejistov je tekmo končalo z vsaj točko ob peti zaporedni zmagi. Na drugi strani so rangerji, tudi pred očmi glasbene legende Paula McCartneyja, izgubili tretjič zaporedoma.

Rangerji so drugi v metropolitanski skupini, osem točk za Washingtonom. V atlantski skupini pa vodi Montreal, točko za njim pa je po novi zmagi Boston, ki je po kazenskih strelih z 2:1 odpravil New Jersey. Ryan Spooner je bil edini uspešen pri kazenskih strelih. Še točko manj kot Boston ima Detroit na tretjem mestu atlantske skupine, tokrat je s 4:2 premagal Calgary in prekinil niz treh porazov.

Jaromir Jagr zabil že 732. gol v ligi NHL

Florida, ki je s 40 točkami takoj za Detroitom, je s 5:4 po kazenskih strelih odpravila Vancouver. Eden junakov je bil češki veteran Jaromir Jagr, ki je ob podaji dosegel še svoj 732. gol v ligi, s katerim je na četrtem mestu večne lestvice prehitel Marcela Dionna.

Tampa Bay je v boju šeste in pete ekipe atlantske skupine s 5:2 ugnala Ottawo, pri čemer je Mike Angelidis dosegel svoj prvi gol v ligi po skoraj štirih letih. Branilec naslova Chicago, ki je na tretjem mestu zahodne konference, pa je po podaljšku s 4:3 odpravil San Jose, najbližjega zasledovalca Los Angelesa Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini. Jonathan Toews je odločilni gol dosegel v tretji minuti podaljška. Njegov soigralec Patrick Kane je prispeval gol in podajo.

Kopitar in njegovi kralji bodo naslednjič igrali v noči na sredo, ko bodo gostili prav San Jose.

Ne spreglejte