Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2023,
21.22

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

Žiga Pance Antti Karhula IceHL HK Olimpija

Torek, 31. 1. 2023, 21.22

1 leto, 2 meseca

Liga ICEHL, 31. januar

Nov poraz Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
HK Olimpija : Black Wings Linz | Hokejisti Olimpije so vse bolj oddaljeni od mest, ki vodijo v dodatne boje za končnico. Danes so doma z 2:5 izgubili proti Linzu. | Foto HKO/Domen Jančič

Hokejisti Olimpije so vse bolj oddaljeni od mest, ki vodijo v dodatne boje za končnico. Danes so doma z 2:5 izgubili proti Linzu.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so še naprej prikovani na dno razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem so možnosti za deseterico in dodatne boje za končnico iz dneva v dan bolj pičle. Manj kot teden dni zatem, ko je v Tivoli prišel novi trener Antti Karhula, je na klopi Olimpije videl že tretji poraz. Danes jih je v Hali Tivoli s 5:2 premagal Linz, ki se krčevito bori za šesto mesto in neposredno vstopnico za četrtfinale. Po prvi tretjini je bilo še izenačeno 1:1, po drugi so zmaji zaostajali le za gol, v zadnjih 20 minutah igre pa so gostje zavladali na tivolskem ledu.

ICEHL: HK Olimpija - Innsbruck
Sportal Za konec turbulentnega tedna še poraz proti Innsbrucku

Hokejisti SŽ Olimpije so v dvoboju z Linzem lovili zadnji vlak za morebitni preboj na mesta, ki vodijo v dodatne izločilne tekme za končnico oziroma četrtfinale lige ICEHL. Zmaga pa je bil tudi cilj gostov, ki si želijo redni del končati med najboljšo šesterico in s tem z neposredno uvrstitvijo v četrtfinale. Položaj pod Rožnikom se na koncu ni spremenil. Zmaji v domači dvorani na novo zmago čakajo že od 2. decembra,

V izenačenem uvodu je Olimpija že v četrti minuti prejela gol zaradi slabo postavljene obrambe, kateri je v hitri akciji ušel Michael Haga. A le 30 sekund kasneje je poravnal Rok Kapel, ki je gostujočega vratarja Thomasa Höneckla premagal s strelom med nogama.

Gostje so pobudo prevzeli v drugi polovici prve tretjine, oblegali ljubljanski gol, kjer pa je odločno kljuboval Žan Us. Na ta način so se priložnosti ponudile tudi Olimpiji, najlepši sta imela Joona Erving in Christoper Dodero, izid pa se ni spremenil.

V drugem delu je Linz v 24. minuti naenkrat ostal brez kar dveh izključenih igralcev, kar je Rok Kapel kaznoval z drugim golom na tekmi. Le minuto kasneje je imel Kapel v protinapadu priložnost za hattrick, a ga je v dvoboju 1:1 ustavil gostujoči vratar.

Olimpija je zagospodarila na ledu, Haga pa je z obilico sreče iz polpriložnosti po nerodno odbitem ploščku od enega od ljubljanskih branilcev zadel za 2:2. Isti igralec je tri minute kasneje akciji, v kateri so izigrali ljubljansko obrambo, podal Shawnu St. Amentu za 2:3.

Ko je Haga v 44. minuti vnovič izkoristil slabo postavljeno ljubljansko obrambo, je bilo jasno, da so Ljubljančani na pragu devetega zaporednega poraza. Napad Haga - St.-Amant - Bryan Lebler je nato dosegel še peti gol.

Liga ICEHL, 31. januar

Lestvica:

1. Bolzano        42 tekem - 92 točk *
2. Red Bull Salzburg         41 - 90 *
3. Innsbruck        43 - 86 *
4. VSV Beljak              42 - 76
5. Black Wings Linz    41 - 67
6. Vienna Capitals     41 - 64
.........................................................
7. KAC Celovec              41 -  63
8. Fehervar AV19       40 - 58
9. Graz 99ers           41 - 46
10. Asiago     39 - 45
..........................................................
11. Pustertal W   41 - 44
12. SŽ Olimpija   40  -  33
13. Pioneers Vorarlberg 40  - 33

*že v četrtfinalu, prvih šest moštev se po rednem delu neposredno uvrsti v četrtfinale
- moštva na mestih med 7 in 10 se uvrstijo v pre-playoff in igrajo dodatne boje za preostali dve četrtfinalni vstopnici
- za moštva na mestih med 11 in 13 je po rednem delu sezone konec

Upa na svež veter in več pozitive

"Vzdušje zagotovo ni dobro. Vsi smo potrti glede porazov, a preprosto je treba biti profesionalec, upam, da se bo s prihodom novega trenerja morala dvignila, da bo vzdušje v slačilnici malo bolj pozitivno, da bo prinesel neki svež, nov veter, ki bo dvignil vzdušje na višjo raven, ker to zagotovo potrebujemo. Smo pa na koncu igralci tisti, ki moramo stvari narediti na ledu," je o morali ekipe po nedeljskem porazu proti Innsbrucku, ki je s pridom izkoriščal ponavljajoče se napake zmajev v obrambi, razmišljal kapetan Žiga Pance: "Na splošno je naša igra v obrambni tretjini preveč nedisciplinirana, delamo preveč napak, tako da bo treba dati več poudarka igri v obrambni tretjini in poskušati popraviti stvari. Ne smemo obupati, treba je igrati do konca, gremo iz tekme v tekmo, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi."

"Vedel sem, da je ekipa na tleh"

Antti Karhula o svojih novih varovancih pred četrtkovim prihodom v Ljubljano ni vedel veliko. Kot je dejal, si ni ogledal nobene letošnje Olimpijine tekme, si je pa nekaj teh ogledal v lanski sezoni, ko je zeleno-beli novinec v tekmovanju navduševal in se neposredno uvrstil v končnico. 46-letnik tako o moštvu še ne ve veliko, je pa kaj hitro lahko še sam občutil, da v slačilnici in na ledu primanjkuje samozavesti. 

"Tu sem šele nekaj dni, fantov še ne poznam dobro, poskušam jih spoznati, obraze, karakterje ... Nisem vedel, kaj točno pričakovati, a vedel sem, da je ekipa zelo na tleh. Poskušam vnesti bolj pozitivno vzdušje, a ne moremo pričakovati, da se bodo stvari spremenile čez noč, morda pa se bodo po nekaj tekmah," je po porazu proti Innsbrucku sedmi sili dejal Finec, ki se je z vodstvom dogovoril za sodelovanje tudi v prihodnji sezoni.

HK Olimpija Miha Butara
Sportal Miha Butara: Odstop me je presenetil, zdaj iščemo nekoga, ki bo šel z nami v naslednjo sezono
Antti Karhula
Sportal Antti Karhula je novi trener Olimpije
Graz 99ers : HK Olimpija
Sportal Šok terapija z menjavo trenerja še ni obrodila sadov
 
Ne spreglejte