Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2011,
22.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HK Olimpija Jesenice

Petek, 19. 8. 2011, 22.27

8 let

Vroč derbi odločili kazenski streli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Temperature so na dan prvega večnega derbija narasle prek 30 stopinj Celzija, vroče pa je bilo tudi v dvorani, saj so zmagovalca odločili kazenski streli, po katerih se je zmage veselila Olimpija.

Če sta prvi dan prijateljskega turnirja pri obeh moštvih priložnost med vratnicami dobila slovenska vratarja (Gašper Krošelj na eni in Matija Pintarič na drugi), pa sta se oba finska stratega tokrat odločila, da bosta začela tujca (Michal Fikrt in Jean-Philipp Lamoreux). Pri obeh ekipah so nekateri tokrat ostali na tribuni, pri ''železarjih'' pa je prvič, presenetljivo, zaigral Lucaš Hvila, za katerega pa tiskovni predstavnik Jesenic ni znal pojasniti, ali je na preizkušnji ali je podpisal enoletno pogodbo.

Pusa testiral Lamoureuxa

Gorenjci so večji del prvega dela igre večkrat prišli do strela, predvsem so si slednje pripravili prek hitrih protinapadov, ko so bliskovito krenili iz lastne tretjine v nasprotnikovo, nato pa po podaji, dveh, preizkusili kanadskega vratarja. Pri tem je prednjačil hitronogi Finec Antti Pusa, ki si je prvo priložnost pripravil že v prvi minuti, skupaj pa kar štirikrat ustrelil na nasprotnikova vrata. Kot se za derbi spodobi je bilo tudi nekaj iskric, vendar pa pesti na koncu niso zapele.

V 13. minuti so imeli Jeseničani prvič igralca več na ledu, vendar si niso uspeli pripraviti resnejše priložnosti. Bolj kot se je tretjina bližala h koncu, lepše priložnosti za zadetek so imeli Ljubljančani. Tako se je v 15. minuti sam pred vratarjem znašel John Hughes, vendar streljal mimo vrat. Še lepšo priložnost pa je dve minuti pred koncem zapravil Tomi Mustonen, ki je imel prazna vrata, a jih je zgrešil.

Hitro izenačenje ''zmajev''

V drugi tretjini je bila Olimpija več pri strelu, zahvaljujoč predvsem igralcu več, katerega je imela večkrat, obe ekipi pa sta si v tem delu igre skupaj prislužili kar za 24 minut kazni. Prvi so do zares lepe priložnosti prišli Ljubljančani, v 24. minuti je imel Hughes samostojni prodor, zmagovalec dvoboja pa je bil Fikrt. Slednji pa se je izkazal še posebej v zadnji minuti tega dela igre, najprej je s parado preprečil zadetek Hughesu, ki je že dvignil roke, nato pa še Scottu Hothamu.

Na drugi strani je bil v 35. minuti, po preteku kazni, sam pred ljubljanskim vratarjem Jaka Ankerst, ki pa s strelom med nogami ni uspel prelisičiti nasprotnikovega čuvaja mreže. V isti minuti se je znova zaiskrilo, vsaka ekipa si je prislužila po šest minut kazni. V 37. minuti so ''železarji'' izpeljali hiter protinapad, znašli so se v situaciji treh igralcev proti enemu, Tomi Hafner je s podajo našel Puso, ta pa je zadel pod prečko. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, nekaj več kot minuto zatem je po številnih strelih odbitek v mrežo pospravil Anže Ropret.

''Zmaji'' so se predramili šele ob koncu

V zadnjem delu igre so po štirih minutah igre do ''power-playa'' prišli slovenski državni prvaki in kot prvi na tekmi unovčili številčno premoč. Novinca, Slovaka Hvilo, so Ljubljančani pozabili, povsem neoviran je tako zadel v polno. Jeseničani so imeli v 48. minuti, po nespametnih prekrških Mustonena in Aleša Mušiča, kar dve minuti dva igralca več na ledu, prednost pa že s prvim strelom na vrata spremenili v tretji zadetek na tekmi.

Prejeti zadetek je kar nekoliko presekal igro Olimpije, vseeno pa je slednja prišla do znižanja ob izteku 52. minute, ko je Fikrta ukanil Eric Pance. Tri minute zatem je imel Ken Ograjenšek samostojni prodor, vendar ni uspel izenačiti izid. Štiri minute pred koncem je moral na kazensko klop Jamie Fraser, soigralci slednjega so se ubranili, po koncu pa je Ropret pobegnil v nasprotnikovo obrambno tretjino, podal pred vrata, kjer je bil na pravem mestu Fraser in poskrbel za izenačenje. Slednji pa je bil mož odločitve tudi pri izvajanju kazenskih strelov, saj je kot edini ukanil nasprotnikovega vratarja.

Ne spreglejte