Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
18.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks Pittsburgh Penguins

Torek, 14. 5. 2013, 18.03

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Kopitar v velikem slogu začel konferenčni polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moštvo Los Angeles Kings je z zmago odprlo polfinale zahodne konference severnoameriškega hokejskega prvenstva ter v seriji povedlo z 1:0.

To je za kralje še peta zaporedna zmaga v končnici. Najboljši športnik minulega leta v Sloveniji Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce moštva iz Los Angelesa. Branilci naslova Stanleyjevega pokala so si lahko samo zaželeli tako dober začetek polfinala zahodne konference. Hokejisti San Jose Sharks, ki so v uvodnem krogu končnice pometli z Vancouver Canucks, so bili tokrat povsem nemočni, potem ko je vratar Jonathan Quick zaklenil domača vrata. Quick, ki bo prihodnje leto na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju reprezentančni vratar ZDA, je ubranil vseh 35 strelov gostujočega moštva ter še šestič v končnicah prvenstva ostal nepremagan.

Svojo premoč na ledu so kralji izkoristili že v prvi tretjini, ko je po akciji, podajalca sta bila Mike Richards in Jeff Carter, v polno, le 13 sekund pred koncem uvodne tretjine, prvi zadetek na tekmi zabil Slava Vojnov. Zadnji gol na tekmi je padel v 33. minuti tekme, ko je Anttija Niemija ukanil Richards za izid 2:0, podala sta Vojnov in Rob Scuderi. "Lepo je imeti prednost domačega terena, vendar se zavedamo, da bomo morali svoj del posla opraviti tudi na gostovanjih. Zadeli smo v prvi tretjini, kar nam je dalo krila. San Jose je agresivna ekipa. Časa za počitek ni. Lepo je začeti z zmago. Uživati moramo v tem trenutku, a biti z mislimi že pri naslednjem obračunu," je ameriškim novinarjem po zmagi povedal Kopitar. Kopitarjevi kralji so vse od marca nepremagani na domačem ledu dvorane Staples Center, kjer so vpisali že 11. zaporedno domačo zmago. Druga tekma kalifornijskega dvoboja bo na sporedu v četrtek.

Na tekmi polfinala vzhodne konference je ekipa Pittsburgh Penguins presenetila hokejiste Ottawa Senators s 4:1 ter v seriji povedla z 1:0 v zmagah. Pingvini so bili nezaustavljivi z igralcem več na igrišču, ko sta zabila v polno Paul Martin in Chris Kunitz, ki je bil tudi podajalec.

Strelsko statistiko pa sta še napolnila Pascal Dupuis, ki je zabil svoj še šesti gol v končnici, in Jevgenij Malkin. Ruski igralec je prispeval gol in podajo ter še na sedmi tekmi vpisal vsaj točko, v končnici pa je dosegel še tretji zadetek. "Današnja tekma je pokazala, da znamo bolje igrati tudi v obrambi. Odlično smo igrali tudi z igralcem več na ledu in uspeh ni izostal," je po tekmi dejal Malkin.

Izkazal se je tudi vratar. Tomaš Vokoun, s 36 leti hokejski veteran, je na svoji 713. tekmi v ligi NHL zaustavil 35 strelov gostujočega moštva, ukanil ga je le Colin Greening za edini zadetek hokejistov iz Ottawe.

"Takšen začetek polfinala smo si lahko samo želeli, vendar pa ne smemo biti neučakani, saj je šele začetek," je bil realen napadalec Pittsburgha Jarome Iginla. "Navdušen sem, kako so se fantje lotili tekme. Nismo stavili le na enega, temveč smo si razdelili breme in fantje so se res izkazali," je pokal od veselja trener pingvinov Dan Bylsma.

Druga tekma dvoboja bo v petek v Pittsburghu.

Ne spreglejte