Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 10. 2011,
21.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Graz 99ers Podmežakla

Sobota, 29. 10. 2011, 21.50

8 let

V Podmežakli obračun sosedov na lestvici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 17. krogu hokejske lige EBEL se bodo slovenski prvaki doma pomerili z Gradcem. Ta na lestvici zaseda deveto mesto, od Jeseničanov ima le točko več.

Železarji so po seriji treh zaporednih zmag v prejšnjem krogu klonili v Salzburgu, a šele po kazenskih strelih, zato optimistični pričakujejo nedeljski obračun z Graz 99ers. Jeseniški trener Heikki Mälkiä ima nekaj skrbi s poškodovanimi igralci, tako v nedeljo bržkone ne bo mogel računati na pomoč Johana Björka, Jureta Dolinška in Marcusa Olssona, v moštvo pa se po virozi vrača Patrik Bergström. Gradec je na zadnjih treh obiskih Podmežakle zmagal, prav tako pa je slavil na edini tekmi z Jeseničani v tej sezoni lige EBEL.

"Moji spomini na tekmo v Gradcu niso ravno najboljši, toda to je sestavni del športa in vse skupaj je že za menoj. Na zadnjih tekmah smo pokazali, da je naša forma v vzponu, to dokazujejo tudi točke ki smo jih osvojili na zadnjih štirih tekmah, zato smo pred jutrišnjo tekmo optimistični. V naši igri smo malo spremenili sistem, kar se obrestuje, poleg tega pa smo tudi psihično trdnejši, kar je posledica že omenjenih zmag oz. odličnih iger. Precej boljše igramo v obrambi, tekmecem ne puščamo veliko prostora za idealne strele. Le tako moramo igrati naprej, ne glede na to da smo nekoliko oslabljeni. Manjkajoče igralce moramo nadomestiti, resda smo zato nekoliko več na ledu, a smo povsem pripravljeni. Računamo pa tudi na podporo s tribun, kar nam lahko močno pomaga na poti k uspehu. Predvsem na tekmi proti Olimpiji so bili navijači čudoviti, ko bi bilo tako še jutri. Smo samozavestni in trdno odločeni osvojiti dve točki," se je za spletno stran jeseniškega kluba razgovoril češki branilec Martin Tuma, ki 2. oktobra ni dočakal konca tekme v Gradcu, pri naletu Sebastiena Bisaillona se je namreč poškodoval in bil odpeljan v bolnišnico.

Ne spreglejte