Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2016,
18.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

hokej HDD Olimpija liga EBEL Sacha Guimond Jeff Frazee

Sreda, 6. 7. 2016, 18.30

6 let, 7 mesecev

Novi tuji moči v Ljubljani

Med vratnici Olimpije se seli Američan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Jeff Frazee. | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Olimpija je razrešila še zadnjo vratarsko vprašanje pred prihajajočo sezono. Prvi čuvaj njene mreže bo 29-letni Američan Jeff Frazee, v obrambi pa se je okrepila s Kanadčanom Sacho Guimondom.

Mladima slovenskima vratarjema Jakobu Raišpu in Tilnu Spreitzerju v prihodnji sezoni družbe ne bo delal še tretji Slovenec – Olimpija se je zanimala za Roberta Kristana –, pač pa izkušeni Američan. Jeff Frazee je bil v mladinskih selekcijah stalni član ameriške reprezentance, s selekcijo do 18 let se je veselil zlate in srebrne kolajne na SP, s selekcijo U20 pa je dodal še bron. 183 centimetrov visokega vratarja so leta 2005 kot 38. na NHL naboru izbrali New Jersey Devils, za katere je odigral del ene tekme, sicer pa je večino časa preživel v ligi AHL.

Zadnje tri sezone si je kruh služil v Evropi, zadnje leto na Danskem, kjer je lani z Esbjerg Energy postal prvak (v rednem delu je bil na 32 tekmah pri svojem delu 90,4-odstotno natančen, v končnici pa je na 13 tekmah zaustavil 92,2 odstotka strelov).

"Zelo se veselim, da bom v prihodnji sezoni zaigral za Olimpijo. Slišal sem, da je Ljubljana lepo mesto in komaj že čakam, da jo spoznam. Vem, da je liga EBEL močno tekmovanje. Upam, da bomo imeli v njej dobro sezono. Želim si, da bomo na vsaki tekmi v igri za zmago. Pri tem bom od sebe vsakokrat pričakoval igro na najvišji ravni. Veselim se tudi, da bom pobližje spoznal slovenski hokej," je ob podpisu enoletne pogodbe dejal Frazee.

Navijačem Olimpije se bo v prihodnji sezoni v dresu zmajev predstavil kanadski branilec Sacha Guimond. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijačem Olimpije se bo v prihodnji sezoni v dresu zmajev predstavil kanadski branilec Sacha Guimond. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V obrambo prihaja Kanadčan

Olimpija je v svoje moštvo zvabila tudi kanadsko branilsko moč, in sicer 25-letnega Sacho Guimonda, ki je zadnje štiri sezone večinoma preživel v ligi ECHL. V svoji prvi sezoni v omenjenem tekmovanju je bil 190 centimetrov visoki obrambni igralec najboljši novinec, ob tem pa je zbral največ podaj in točk med branilci v ligi.

Zadnje leto je bil član moštva Kalamazoo Wings, za katerega je v rednem delu odigral 32 tekem (6 zadetkov, 14 podaj), v končnici pa je na petih tekmah dodal zadetek. Za Guimonda, ki ima za seboj tudi peščico tekem v ligi AHL, to ne bo prvi stik z evropskim ledom. V drugem delu sezone 2014/15 se je preselil v slovaško Extraligo, kjer je z Bansko Bystrico nastopil v finalu, tam pa priznal premoč Košicam.

"Zelo se veselim prihoda k Olimpiji. O Ljubljani in ligi EBEL sem slišal samo dobre stvari. Gre za močno tekmovanje, v katerem sodelujejo dobre ekipe. Dal bom vse od sebe, da bomo s soigralci izpolnili zastavljene cilje v vseh tekmovanjih," je za uradno spletno stran kluba prihod v Ljubljano komentiral Kanadčan, ki je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo.

Trenutna ekipa HDD Olimpija Ljubljana za sezono 2016/17:

Vratar: Jakop Raišp, Tilen Spreitzer, Jeff Frazee
Branilci: Kristjan Čepon, Boštjan Groznik, Sacha Guimond, David Planko
Napadalci: Aljaž Chvatal, Gilbert Gabor, Sebastjan Hadžič, Matej Hočevar, Aleš Mušič, Nik Pem, Žiga Pešut, Krištof Potočnik, Anže Ropret

Ne spreglejte