Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 11. 2021,
20.56

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Belorusija Matjaž Kopitar risi slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 12. 11. 2021, 20.56

2 leti, 5 mesecev

Turnir štirih držav, Jesenice, 2. dan

Belorusi pretrd oreh za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
slovenska hokejska reprezentanca Francija, Nik Simšič | Slovenska reprezentanca je po neprepričljivi igri priznala premoč Belorusom. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Slovenska reprezentanca je po neprepričljivi igri priznala premoč Belorusom.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je po četrtkovem porazu s Francijo (2:3) izgubila tudi na drugem srečanju pripravljalnega turnirja na Jesenicah. Belorusija je rise premagala s 3:0. Slovenci bodo zadnjo tekmo odigrali v soboto ob 15.30, ko jim bo nasproti stala Avstrija, ki je po podaljšku premagala Francijo (3:2).

slovenska hokejska reprezentanca Francija
Sportal Slovenci turnir na Jesenicah začeli s tesnim porazom

Slovenska hokejska reprezentanca je domači pripravljalni turnir, ki je nekakšna prva stopnica v pripravah na domače drugoligaško SP spomladi naslednje leto v Tivoliju, začela s porazom proti Franciji z 2:3, nadaljevala pa z neprepričljivo predstavo in porazom z Belorusijo (0:3), ki je glavnino obračuna povsem nadzirala potek dogajanja.

Trenerski štab je priložnost med vratnicama proti Belorusom ponudil debitantu, 20-letnemu Valu Usniku, na koncu eni od redkih svetlih slovenskih "točk" srečanja. Njegova menjava je bil Žan Us. Selektor Matjaž Kopitar je v polju lahko računal na vseh 21 hokejistov, gostje, ki so imeli ob prihodu nekaj težav, pa so imeli ob vratarjih na voljo 18 igralcev, dva več kot dan prej. Belorusi so hitro prevzeli pobudo in nakazali, v katero smer bo šla tekma. Proti koncu tretjine, v kateri so risi težko prihajali do priložnosti, so postajali vse nevarnejši, pritisk je obrodil sadove v 18. minuti, ko je izid prvih 20 minut postavil Dmitri Derjabin.. Razmerje strelov po 20 minutah 12:6 za Beloruse. 

Risi so kaj hitro v nadaljevanju prvič zaigrali z igralcem več, a bi se power-play zanje skoraj slabo končal, saj je nasprotnik zapretil iz protinapada. Slovenska igra ni stekla, Usnik je imel kar nekaj dela, Belorusi so prelahko prihajali pred njegova vrata. Slovenci so se ubranili z igralcem manj, v 33. minuti pa je po zapravljeni priložnosti na slovenski strani Aleksander Skorenov po prodoru zvišal na 2:0.

Matjaž Kopitar bo varovance v soboto vodil še proti Avstriji. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Matjaž Kopitar bo varovance v soboto vodil še proti Avstriji. Foto: Morgan Kristan/Sportida Prednost bi v začetku zadnjega dela lahko še narasla, znova so si priložnost ustvarili ob igralcu manj, a se rezultat v 44. minuti ni spremenil. Se je pa štiri minute pozneje, ko neoviranemu Ivanu Drozdovu ni bilo težko zadeti skoraj praznega gola. Čvrstim Belorusom se je nato ponudila priložnost še za zvišanje z igralcem več, a so bili tokrat Slovenci celo bolj nevarni, Nik Simšič je ušel v protinapad, sam prišel pred Konstantina Šostaka, a mu ga ni uspelo premagati.

Rezultat se do konca srečanja, na katerem so gostje sprožili 33 strelov na vrata Usnika, ki je soigralce držal v igri, Slovenci pa 23, ni več spremenil. Belorusi so vknjižili drugo zmago, risi drugi poraz.

Turnir se bo končal v soboto, ko bo Kopitarjeva četa ob 15.30 palice prekrižala z Avstrijo. Ta je danes v podaljšku premagala Francijo, ki se bo v soboto z Belorusi pomerila za prvo mesto.

Anže Kuralt
Sportal Anže Kuralt želi pri sosedih narediti še korak naprej

Turnir štirih držav (dvorana Podmežakla, Jesenice)

Petek, 12. november:
Francija : Avstrija 2:3 (0:0, 2:1, 0:1, 0:1) – po podaljšku
Maia 24., Colotti 28.; Kasper 22., Huber 45., Winkler 62.

Slovenija : Belorusija 0:3 (0:1, 0:1, 01)
Strelci: 0:1 Derjabin (Gorbunov, Djukov, 18), 0:2 Skorenov (Piškajlo, 33.), 0:3 Drozdov (Gorbunov, Usov, 48.)
Dvorana Podmežakla, gledalcev 150, sodniki: Zrnič, Milovanovič (glavna), Hribar, Turk.
Kazenske minute: Slovenija 8, Belorusija 10.

Postava Slovenije: Usnik, Us; Magovac, Crnovič, Kuralt, Simšič, Ograjenšek; K. Čepon, Logar, Koblar, Kalan, Šturm; Podlipnik, Stojan, Čimžar, Kapel, Sodja; M. Čepon, Svetina, Jezovšek, Predan, Tomaževič, Urukalo. Selektor: Matjaž Kopitar.
Postava Belorusije: Šostak, Bolšakov; Sapego, Volčenkov, Drozdov, Gorbunov, Usov; Derjabin, Palivko, Gavrus, Nesterov, Skorenov; Denisov, Kovaljov, Gainetdinov, Litvinov, Piškajlo; Djukov, Bokunov, Voronov. Selektor: Konstantin Koltsov.

Lestvica:
1. Belorusija 2 tekmi - 5 točk
2. Francija 2 - 4 
3. Avstrija 2 - 3
4. Slovenija 2 - 0

Četrtek, 11. november:
Belorusija : Avstrija 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) - po podaljšku
Drozdov 7., Bokun 35., Kovaljov 61.; Harnisch 9., Lahoda 37.

Slovenija : Francija 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
1:0 Sodja (Predan, Svetina, 8.), 1:1 Maia (14., PP1), 1:2 Gallet (Maia, 20.), 2:2 Šturm (Crnovič, 34.), 2:3 Colotti (Douay, 42.) 

Sobota, 13. november:
15.30 Avstrija – Slovenija
19.00 Francija – Belorusija

 

Seznam reprezentantov za turnir na Jesenicah:

Vratarji: Luka Gračnar (Eispiraten Crimmitschau, DEL2), Žan Us (HK SŽ Olimpija, IceHL), Val Usnik (EC-KAC Future Team, Alpska liga);
Branilci: Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Žiga Urukalo (vsi HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga), Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac (vsi HK SŽ Olimpija, liga IceHL), Matic Podlipnik (Bayreuth Tigers, DEL2);
Napadalci: Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan,  Gregor Koblar, Jaka Sodja, Nik Simšič, Jaka Šturm, Blaž Tomaževič (vsi HK SŽ Olimpija, IceHL), Rok Kapel (EC-KAC Future Team, Alpska liga), Anže Kuralt (Fehervar AV19, IceHL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, IceHL), Aljaž Predan (Red Bull Salzburg, IceHL), Erik Svetina (HDD Sij Acroni Jesenice, Alpska liga).

Ne spreglejte