Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2013,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL Red Bull Salzburg

Sobota, 21. 9. 2013, 11.30

8 let

Trener Salzburga po blamaži: Eden tistih večerov, ko gre vse narobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Don Jackson je navajen zmagovati, a v ligi EBEL je s Salzburgom v štirih poskusih prišel le do ene zmage. Izkupiček, s katerim ni zadovoljen. Še toliko manj zadovoljstva je ostalo po petkovem polomu.

Pred gostovanjem "rdečih bikov" na Dunaju si verjetno nihče ni mislil, da se bo večer tako razpletel. Po 60 minutah tekme so hokejisti iz Mozartovega mesta razočarani in sklonjenih glav zapuščali ledeno ploskev dvorane Albert Schultz. Za njimi je bila ena najtežjih tekem, ki jo bodo najraje hitro pozabili. Že po prvih šestih minutah in pol je bilo jasno, da se Salzburgu obeta prava katastrofa. V sedmi minuti je moral vratar Bernd Brückler že četrtič po plošček v svojo mrežo. Dovolj velik alarm, da je strateg "rdečih bikov" Don Jackson ukrepal in med vratnici v upanju na boljše nadaljevanje poslal Luko Gračnarja. A tudi Hrušičan na petkov večer ni bil razpoložen. Le tri minute zatem, ko je vstopil v igro, je prejel dva zadetka, v 28. minuti pa je klonil še četrtič. Ob rezultatu 8:0 je Don Jackson mladega slovenskega vratarja zamenjal z Brücklerjem, ki so ga Dunajčani do konca tekme še enkrat premagali. Da ni ostalo pri rezultatu 9:0, je s častnim zadetkom poskrbel Daniel Welser, kar pa je bila ob tako visokem porazu za 30-letnega kapetana slaba tolažba.

Enim je šlo vse narobe, drugi so si dvigovali samozavest

Po tekmi je bil trener Salzburžanov Don Jackson, ki je z nemškim prvoligašem Berlinom v zadnjih treh sezonah vselej osvojil naslov nemških prvakov, visokoleteče načrte pa ima tudi z bogatim Salzburgom, kratek in jedrnat: "To je bil eden tistih večerov, ko ti gre preprosto vse narobe." Na drugi strani pa, razumljivo, veselje in dvig samozavesti za Dunajčane. "Že na začetku srečanja smo izkoristili številne priložnosti in hitro prešli v vodstvo. Prvih deset minut je bilo je res norih. A pomembno je bilo, da smo kljub visokemu vodstvu ostali zbrani in osredotočeni. Vsekakor nam je ta zmaga dvignila samozavest," se je smejalo trenerju Dunajčanov Tommyju Samuelssonu.

Po štirih odigranih tekmah ima Salzburg zgolj dve točki in zaseda predzadnje mesto, za njim je le ljubljanska Olimpija, ki je v petek doživela še tretji poraz v sezoni, Dunajčani pa se oklepajo četrtega mesta. In prav zadnji dve ekipi z lestvice se bosta srečali v torek, ko bodo Ljubljančani v Tivoliju odigrali prvo domačo tekmo sezone.

Ne spreglejte